#Ενωμένο Μαρούσι: Ειδική φωτογράφηση και δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
Κοινωνία

#Ενωμένο Μαρούσι: Ειδική φωτογράφηση και δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Με αφορμή την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, αλλά και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού #Ενωμένο Μαρούσι που έχουν υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο φωτογραφήθηκαν με αυτά και έστειλαν μήνυμα ότι «η ευζωία των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα πολιτισμού», καλώντας παράλληλα σε συγκεκριμένη δράση απόψε το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού.

Ο συνδυασμός επισημαίνει σχετικά:

Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους, όχι μόνο στο Μαρούσι, αλλά σχεδόν σ΄ όλες τις πόλεις της Ελλάδας: Αδέσποτα σκυλιά διαβιούν στους δρόμους. Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο αριθμός ειδικά στο Μαρούσι γατιών, τα οποία αναζητούν καταφύγιο και προστασία κάτω από αυτοκίνητα ή ψάχνουν για τροφή μέσα σε κάδους απορριμμάτων.

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με βεβαιότητα τον αριθμό των αδέσποτων στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα ζουν περίπου 1,8 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και πάνω από δυο εκατομμύρια αδέσποτες γάτες, οι αριθμοί αυτοί ωστόσο κάθε άλλο παρά βέβαιοι θεωρούνται. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν περίπου 750.000 «δεσποζόμενοι» σκύλοι, αλλά κι ένας εντελώς απροσδιόριστος αντίστοιχος αριθμός γατιών. Επίσης, καμία εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει για τον αριθμό διαφόρων άλλων κατοικίδιων, από ωδικά πτηνά και χελώνες έως ινδικά χοιρίδια, και σαύρες ή ερπετά.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν κάποιο κατοικίδιο. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα λειτουργίας των οργανωμένων κοινωνιών μας.

Ο Γιώργος Καραμέρος δήλωσε: «Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει. Ως μελλοντική διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα συστήσουμε τμήμα αστικής πανίδας, θα εφαρμόσουμε διεθνείς πρακτικές για την περισυλλογή, υιοθεσία και στείρωση των αδέσποτων. Θα συνεργαστούμε με τους κτηνιάτρους της πόλης και τις φιλοζωικές οργανώσεις και θα αξιοποιήσουμε τους πόρους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι καλύτεροι μας φίλοι δεν μπορούν να ζουν εγκαταλειμμένοι στο δρόμο».

Με αφορμή τη σημερινή μέρα ο δημοτικός συνδυασμός #Ενωμένο Μαρούσι προσκαλεί δημότες που έχουν υιοθετήσει ή θέλουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο από τις 19.00 έως τις 21.00  στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού (Κονδύλη 1 έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) για ενημέρωση από κτηνίατρο, επαφή με το  Εθελοντικό Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου (ΣωΦιΑ), αλλά και παράδοση φαρμάκων και αξεσουάρ ειδών για ζώα από το Σωματείο.

# Ενωμένο Μαρούσι / αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet