Ενωμένο Μαρούσι: Επτά μήνες έχει να… δει τον κ. Αμπατζόγλου το Πολύδροσο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Επτά μήνες έχει να… δει τον κ. Αμπατζόγλου το Πολύδροσο

Η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, βρέθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, προκειμένου να συνομιλήσει με τους κατοίκους και να συναντηθεί με εκπροσώπους του Συλλόγου.

«Στον αντίποδα της στασιμότητας και της οκνηρίας που επιδεικνύει η διοίκηση Αμπατζόγλου, η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι εντείνει τις δράσεις της, καταγράφει τα προβλήματα και καταθέτει προτάσεις για όλες τις γειτονιές της πόλης του Αμαρουσίου» σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της και συμπληρώνει:

«Αντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο επισκέφθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου το Πολύδροσο Αμαρουσίου όπου συνομίλησε με κατοίκους και συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου, του οποίου πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Πάντος».

Η παράταξη τονίζει ότι «οι κάτοικοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την κακή κατάσταση των δρόμων και πεζοδρομίων, τη μη έγκαιρη απομάκρυνση των κλαδεμάτων, αλλά και πιο εξειδικευμένα ζητήματα όπως η μεταφορά της λαϊκής αγοράς στην οδό Καψάλα, η αξιοποίηση του “Παγοδρομίου”, η δημιουργία περιβαλλοντικού κτηρίου στο Ο.Τ.460 Α στη Φραγκοκλησιάς, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ, οι διανοίξεις δρόμων, η διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών κ.ά.».

Ο κ. Καραμέρος τόνισε μετά την επίσκεψη: «Ο δήμαρχος έχει να περάσει από το Πολύδροσο εδώ και 7 μήνες. Οι κάτοικοι έχουν συγκεκριμένα και δίκαια αιτήματα, αλλά έχουν απέναντί τους μία διοίκηση, την ίδια εδώ και 14 χρόνια, που αφήνει άλυτα τα προβλήματα, όταν δεν προσθέτει νέα όπως ο κακοφτιαγμένος και επικίνδυνος ποδηλατόδρομος της οδού Φραγκοκλησιάς, που ολοένα και χειροτερεύει την κατάσταση.

»Η διοίκηση οφείλει να προχωρήσει σε οριζόντια διαγράμμιση των οδών Φραγκοκλησιάς, Σάμου και Πηγάσου. Να διεκδικήσει τη διάνοιξη της οδού Καραμανλή (παράδρομος Αττικής οδού) ως τη Λεωφόρο Πεντέλης και να ζητήσει άμεσα από την Αττική Οδό ειδική ελάχιστη χρέωση για τους κατοίκους Αμαρουσίου που χρησιμοποιούν τις εξόδους 9, 10 και 11, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα της υπερτοπικής κυκλοφορίας που ταλαιπωρεί την πόλη και τους δημότες. Τέλος, το αίτημα για μεταφορά της λαϊκής αγοράς πρέπει άμεσα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

»Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μία δημοτική αρχή χωρίς όραμα και χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον για τα καθημερινά προβλήματα. Ούτε την ρεαλιστική πρότασή μας για συμμετοχικό προϋπολογισμό (εφαρμόζεται αποτελεσματικά σε όμορους και άλλους Δήμους), όπου κάθε γειτονιά θα έχει “στη διάθεσή της” 100.000 ευρώ για άμεσα και επείγοντα έργα δεν μπόρεσε να καταλάβει η σημερινή διοίκηση. Βυθισμένη στις εσωτερικές της διαμάχες και την οικογενειοκρατία, η διοίκηση Αμπατζόγλου κρατά πίσω την πόλη μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και παρούσες σε όλες τις γειτονιές, προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα της πόλης και επιτελώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον θεσμικό μας ρόλο».

Στις συναντήσεις με τους κατοίκους και την περιοδεία στο Πολύδροσο παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κούκουζας, Βασίλης Μπούρας, Σπύρος Μπόγδανος, καθώς και τα μέλη της παράταξης Μιχάλης Χατζηαρσενίου (κάτοικος Πολυδρόσου) Κυριάκος Χάγερ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet