Ενωμένο Μαρούσι: Η «Μήδεια» βρήκε απροετοίμαστη τη διοίκηση του Δήμου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Η «Μήδεια» βρήκε απροετοίμαστη τη διοίκηση του Δήμου

«Η κακοκαιρία “Μήδεια” δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πόλη μας, το Μαρούσι», όπως αναφέρει η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμου Αμαρουσίου, Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμέρο, η οποία ρίχνει ευθύνες στη δημοτική αρχή, όσον αφορά την οργάνωση του Δήμου, ενόψει της κακοκαιρίας.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η παράταξη αναφέρει τα εξής:

Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζομένους του Δήμου και ειδικότερα το προσωπικό στην Πολιτική Προστασία και το Πράσινο, που δίνουν μάχη κόντρα στις συνέπειες του φαινομένου.

Η «Μήδεια» όμως βρήκε τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και τον δήμαρχο Αμπατζόγλου απροετοίμαστους μολονότι εξαιρετικά δραστήριους κυρίως στο facebook.

Η χιονόπτωση και η επιδείνωση του καιρού είχαν προαναγγελθεί εδώ και μέρες, αλλά οι πολίτες παραμένουν αβοήθητοι σε περιοχές που η διακοπή του ρεύματος ξεπερνά τις 12 ώρες!

Έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στο σύνολο σχεδόν της πόλης μας λόγω της απρονοησίας του Δήμου που δεν φρόντισε να κλαδέψει τα πιο επικίνδυνα δένδρα και κλαδιά. Παρότι το προηγούμενο διάστημα επιδόθηκε σε αδικαιολόγητες κοπές ή εκριζώσεις ολόκληρων δέντρων.

Συνέπεια της αμέλειας αυτής σε όλες σχεδόν τις περιοχές να έχουν προκληθεί από πτώσεις δένδρων και κλαδιών διακοπές στην ηλεκτροδότηση και διακοπές ή προβλήματα στην κυκλοφορία.

Μερικά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί:

  • Στη Νέα Λέσβο τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπορούν να φτάσουν στις περιοχές που τα κομμένα δέντρα είχαν προκαλέσει διακοπές ρεύματος, γιατί δεν είχαν καθαριστεί οι δρόμοι από εκχιονιστικό μηχάνημα. Το οδικό δίκτυο είναι αρμοδιότητας του Δήμου.
  • Διακοπές ρεύματος έχουν προκληθεί, από πτώσεις δένδρων και κλαδιών, πλέον των 12 ωρών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και πολύωρες στο Νέο Τέρμα.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω πτώσεων κορμών και δένδρων έχουν καταγραφεί στην Πεντέλης, στη Σισμανογλείου, στις οδούς Παιδείας, Μαραθωνομάχων, Πριγκηπονήσων και Ολυμπίας στην περιοχή της Νερατζιώτισσας, στην Πτέρης και στην Κίτσου Τζαβέλα στο Αμαλείο.
  • Στην Αγία Φιλοθέη η κυκλοφορία στην άνοδο της Νεαπόλεως είχε διακοπεί λίγο πριν την Κηφισιάς, ενώ πολλά δέντρα έχουν πέσει σε όλους τους δρόμους.
  • Στον Άγιο Θωμά όλοι οι εσωτερικοί δρόμοι είναι κλειστοί και τα ελάχιστα διαθέσιμα συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν κομμένα κλαδιά και δέντρα.
  • Η γραμμή δημότη (15321) που σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες, δεν λειτουργεί.
  • Από χθες το βράδυ έχει διακοπεί επίσης η ηλεκτροδότηση στην περιοχή ΚΑΤ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet