Ενωμένο Μαρούσι: Οι προτάσεις μας για τις αντικειμενικές τιμές ζώνης στον Δήμο έγιναν αποδεκτές
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Οι προτάσεις μας για τις αντικειμενικές τιμές ζώνης στον Δήμο έγιναν αποδεκτές

Αποδεκτές από τη διοίκηση έγιναν οι προτάσεις της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι για τις αντικειμενικές τιμές ζώνης στον Δήμο Αμαρουσίου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική παράταξη αναφέρει σχετικά:

«Το Ενωμένο Μαρούσι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις δημότισσες και τους δημότες, αφουγκράζεται τα προβλήματα τους και παρεμβαίνει προκειμένου να επιλυθούν.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η διοίκηση αποδέχθηκε και ενσωμάτωσε τις βελτιωτικές προτάσεις της παράταξης μας, στις αντιρρήσεις που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών για τις αντικειμενικές τιμές ζώνης στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα:

Α. Στη θέσπιση νέας τιμής ζώνης για τους δύο οικισμούς των Εργατικών πολυκατοικιών, η παράταξή μας πρότεινε ως τιμή ζώνης τα 1.200 €/τ.μ. ως βελτίωση της πρότασης της διοίκησης του δήμου που προέβλεπε τα 1.500 ευρώ/τ.μ. παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στοιχεία από τιμές ζώνης οικισμών Εργατικών Πολυκατοικιών από όμορους δήμους.

Β. Αποδεχθήκαμε την πρόταση των κατοίκων της οδού Αστροναυτών στο Πολύδροσο, συντασσόμενοι με την εισήγηση της Δημοτικής αρχής, για την απαλοιφή της εξωπραγματικής αύξησης των αντικειμενικών τιμών τους κατά 46%.

Γ. Στην πρόταση της διοίκησης για μείωση της τιμής ζώνης στις περιοχές αμιγούς κατοικίας, η παράταξή μας, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, έπεισε τη διοίκηση του Δήμου να ζητήσουμε- προτείνουμε στο υπουργείο Οικονομικών τον καθορισμό της τιμής ζώνης στα ίδια επίπεδα με τα όσα ίσχυαν το 2018. Η αρχική σκέψη της διοίκησης μιλούσε απλώς για μείωση κατά 20% τις τιμής ζώνης στις περιοχές αμιγούς κατοικίας του δήμου μας.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου είναι ομόφωνη και καθίσταται ισχυρότατη και τεκμηριωμένη πρόταση προς το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο καλείται να την αποδεχτεί προκειμένου να αποκαταστήσει αφ’ ενός την αδικία που προκάλεσε με τις αδικαιολόγητες αυξήσεις (έως και 46%) στις τιμές ζώνης, αφ’ ετέρου να ικανοποιήσει την ομόθυμη πρόταση της πόλης μας.  

Η τελική απόφαση της Κυβέρνησης θα κριθεί ανάλογα από τους συμπολίτες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet