Ενωμένο Μαρούσι: Ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Κόνιαρη δεν είναι «σπίτι σας»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Κόνιαρη δεν είναι «σπίτι σας»

Τα μέλη της παράταξη Ενωμένο Μαρούσι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) ΟΚΟΙΠΑΔΑ καταγγέλλουν τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ, Πέτρο Κόνιαρη, ότι «έφερε το θέμα της μίσθωσης νέου ακινήτου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου για τη στέγαση του παιδικού σταθμού, προς συζήτηση στο Σώμα, χωρίς νωρίτερα να έχει γίνει ενημέρωση ότι λήγει η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου που στεγάζεται σήμερα ο παιδικός σταθμός», ενώ υποστηρίζουν πως «ο κ. Κόνιαρης δεν κοινοποίησε την εξώδικη δήλωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, προς το Νομικό Πρόσωπο, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020».

Ειδικότερα, τα μέλη της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι αναφέρουν τα εξής:

Η αυθαιρεσία και η ανευθυνότητα εκδηλώνονται σχεδόν σε κάθε ενέργεια της διοίκησης του κ. Αμπατζόγλου και των συνεργατών του που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στις θέσεις τους από το 2007 και καμία καινούργια ιδέα δεν έχουν να καταθέσουν.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της μίσθωσης νέου ακινήτου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου για τη στέγαση του παιδικού σταθμού:

Στην συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2021 του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) ο πρόεδρος Πέτρος Κόνιαρης έφερε το θέμα χωρίς νωρίτερα να έχει γίνει ενημέρωση ότι λήγει η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου που στεγάζεται σήμερα ο παιδικός σταθμός.

Από τις ερωτήσεις των μελών που εκπροσωπούν το Ενωμένο Μαρούσι αποδείχθηκε ότι είχε κοινοποιηθεί εξώδικη δήλωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, προς το Νομικό Πρόσωπο από τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά ποτέ το Διοικητικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε. Η εισήγηση δε του προέδρου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ελλιπέστατη, καθώς κανένα έγγραφο (π.χ. το εξώδικο, το μισθωτήριο συμβόλαιο το οποίο έληξε κ.λπ.) δεν τη συνόδευε.

Τα μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν στην παράταξη Ενωμένο Μαρούσι ζήτησαν από τον πρόεδρο να αποσύρει την συζήτηση του θέματος και να το επαναφέρει παρουσιάζοντας όλα τα έγγραφα που το αφορούν. Το θέμα επανήλθε στην συνεδρίαση της 4 Ιουνίου 2021 και προσκομίστηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα.

Από τα στοιχεία και τις απαντήσεις του κ. Κόνιαρη στις ερωτήσεις της παράταξης μας διαπιστώθηκε:

 • Η απόκρυψη της εξώδικης καταγγελίας της σύμβασης του ιδιοκτήτη από τις 16/9/2020.
 • Η αναντιστοιχία της ημερομηνίας λήξεως του συμβολαίου μίσθωσης με αυτήν της σύμβασης μίσθωσης και τον νόμο 3130/2003 άρθρο 4 που ορίζει σαφέστατα πως η διάρκεια των μισθώσεων των δημοσίων υπηρεσιών είναι 12 έτη.
 • Το μεγάλο διοικητικό και δημοκρατικό έλλειμμα του προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Π. Κόνιαρη, ο οποίος χωρίς να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο προέβη σε αδιαφανείς προσωπικές ενέργειες, τουλάχιστο για ένα χρόνο.

Η παράταξη μας όπως είναι επόμενο αποδοκίμασε τις παραπάνω ενέργειες και καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα παρόλο που αναγνωρίζει την ανάγκη εύρεσης χώρου για τη στέγαση του παιδικού σταθμού Αγίας Φιλοθέης.

Ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, έχει τεράστιες ευθύνες και είναι αυταπόδεικτο πως κρύβει την πραγματικότητα από την ιδιοκτήτρια, την τοπική κοινωνία τους γονείς και τα παιδιά του παιδικού σταθμού.

Είναι ο μοναδικός υπεύθυνος:

 • Επειδή καθυστέρησε για εννέα μήνες να ενημερώσει το Δ.Σ. του αρμοδίου νομικού προσώπου, του ΟΚΟΙΠΑΔΑ για την έξωση που έκανε ο ιδιοκτήτης στον παιδικό σταθμό της Αγίας Φιλοθέης.
 • Επειδή προσπάθησε να «περάσει» από το Δ.Σ. με διαδικασίες-εξπρές και χωρίς ενημέρωση των μελών ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η διοίκηση ενός τόσο νευραλγικού πόστου όπως το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΟΚΟΙΠΑΔΑ, που ασχολείται με θέματα υγείας, πρόνοιας, προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παιδικούς σταθμούς, πρέπει να αποδεικνύει κάθε μέρα την ευαισθησία την υπευθυνότητα και τη διαφάνεια. Ο κ. Κόνιαρης και ο κ. Αμπατζόγλου θα είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία των παιδιών και των γονέων τους, του παιδικού σταθμού της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Τα μέλη της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ ΟΚΟΙΠΑΔΑ:

 • Γιαννακάκος Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος.
 • Μπόγδανος Σπύρος, δημοτικός σύμβουλος.
 • Γιαννέλλας Γιάννης, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΚΟΙΠΑΔΑ.
 • Χάγερ Κυριάκος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΚΟΙΠΑΔΑ.
 • Κούκουζας Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος, αναπληρωματικό μέλος.
 • Κουτσουβέλης Δημήτριος, δημοτικός σύμβουλος, αναπληρωματικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΚΟΙΠΑΔΑ.
 • Δρίβα Αφροδίτη, αναπληρωματικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΚΟΙΠΑΔΑ.
 • Ντάντα Παναγιώτα, αναπληρωματικό μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet