#Ενωμένο Μαρούσι: H πλήρης αποτυχία της διοίκησης Αμπατζόγλου με (δικά της) στοιχεία και αριθμούς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

#Ενωμένο Μαρούσι: H πλήρης αποτυχία της διοίκησης Αμπατζόγλου με (δικά της) στοιχεία και αριθμούς

«Τραγική» χαρακτηρίζει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου η δημοτική παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμέρο, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στη διοίκηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

Η πρώτη τριμηνιαία έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου είναι αποκαλυπτική για το πώς οδεύει ο Δήμος Αμαρουσίου. Αντικειμενικά οι αριθμοί αποκαλύπτουν την αλήθεια και ταυτόχρονα καταδεικνύουν τις υστερήσεις, τις καθυστερήσεις και τις αδυναμίες τής πλέον όχι και τόσο νέας διοίκησης Αμπατζόγλου, αφού συμπληρώνουν κοντά έναν χρόνο στις καρέκλες τους (αν και κάποιοι ξεπερνούν τη δεκαετία).

Παραθέτουμε μόνο 4 στοιχεία που καταδεικνύουν «του λόγου το αληθές»:

  • Τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα Α’ τριμήνου, αντί 3.500.000 ευρώ, είναι 930.000 ευρώ, δηλαδή υστέρηση κατά 75%.
  • Οι επιχορηγήσεις για επενδυτικές δαπάνες Α’ τριμήνου, αντί 1.350.000 ευρώ, είναι μόλις 235.000 ευρώ, δηλαδή υστέρηση κατά 84% και εδώ υπάρχουν βεβαίως οι σοβαρές ευθύνες της κεντρικής κυβέρνησης για τη μη χρηματοδότηση του Δήμου Αμαρουσίου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ωστόσο η  διοίκηση του Δήμου δεν διαμαρτύρεται στους ομογάλακτούς της υπουργούς, προφανώς για να μην τους «στεναχωρήσει».

Στα έξοδα, τα έργα και οι μελέτες αποδίδουν πλήρως την πραγματικότητα εγκατάλειψης που βιώνουμε καθημερινά στην πόλη μας.

  • Ενώ υπήρξε μεγαλόστομη πρόβλεψη για το Α’ τρίμηνο για έργα 5.600.000 ευρώ, τιμολογήθηκαν μόλις 167.000 ευρώ και πληρώθηκαν 21.000 ευρώ, υστέρηση 98%.
  • Αντίστοιχα στις μελέτες που είναι απαραίτητες για οποιοδήποτε μελλοντικό έργο, δεσμεύτηκαν το Α’ τρίμηνο 1.400.000 ευρώ, ενώ τελικά τιμολογήθηκε και πληρώθηκε το υπέρογκο ποσό του ΜΗΔΕΝ (0) ευρώ.

Υστέρηση 100%,που σημαίνει πλήρης αποτυχία της διοίκησης Αμπατζόγλου.

Η εξήγηση που δόθηκε δια στόματος κ. δημάρχου είναι «μα εν μέσω κρίσης κορωνοϊού εσείς ζητάτε έσοδα, έργα και επενδύσεις;». Θέλει να ξεχνά η δημοτική αρχή ότι το Α’ τρίμηνο περιλαμβάνει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο! Η κρίση της Covid-19 ξεκίνησε στη χώρα μας τον Μάρτιο, με τα σχολεία να κλείνουν στις 13 Μαρτίου και ο εγκλεισμός μας στα σπίτια να ξεκινάει στις 23 Μαρτίου.

Συμπερασματικά, διανύσαμε τις 10 από τις πρώτες 13 εβδομάδες του έτους -που αναλογεί σχεδόν στο 80% του χρόνου του Α’ τριμήνου- χωρίς έκτακτες συνθήκες! Όφειλε λοιπόν η διοίκηση να εφαρμόσει τον σχεδιασμό που ερχόταν από το 2019, ο οποίος όπως φαίνεται ήταν ασκήσεις επί χάρτου, έργα «μακέτα» .

Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί στην αποτύπωση του Β’ Τριμήνου, το οποίο πράγματι θα είναι εν μέσω πανδημίας.

Όμως επειδή ουδείς γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση, αν θα υπάρχει δεύτερο  κύμα και εάν επαληθευτούν -πιθανότατα- τα λεγόμενα των επιστημόνων ότι θα μας ακολουθήσει και το 2021, δεν μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει χωρίς σχέδιο, υψώνοντας «λευκή σημαία παράδοσης» λόγω Covid-19.

Για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις

Μελανό σημείο της συνεδρίασης υπήρξε στο προηγούμενο συμβούλιο η καταψήφιση από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Αμπατζόγλου και των συμπραξάντων παρατάξεων Νικολαράκου, Βραχνού και Ρώτα της πρότασης ψηφίσματος από την παράταξη «Εκτός των Τειχών», που στήριξε όλη η αντιπολίτευση, για την αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στη νομοθέτηση από την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, της βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος με τους μαθητές στην τάξη και τη ζητούμενη δέσμευση του Δήμου Αμαρουσίου ότι δεν θα τοποθετήσει βιντεοκάμερες στις σχολικές αίθουσες. Τελικά τα γεγονότα τους εξέθεσαν, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα ούτε η ίδια η υπουργός δεν πιστεύει πια ότι η «φαεινή» ιδέα της θα εφαρμοστεί.

Εναντίον των καμερών στις τάξεις τάσσονται όλοι οι εκπαιδευτικοί ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, (όλες οι παρατάξεις, και της Ν.Δ.), οι γονείς, με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος, αλλά και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, το #Ενωμένο Μαρούσι και σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet