ΑΕKE: Παραδίδει την καθαριότητα στους ιδιώτες ο κ. Γ. Πατούλης
Κοινωνία

ΑΕKE: Παραδίδει την καθαριότητα στους ιδιώτες ο κ. Γ. Πατούλης

Για ιδιωτικοποιήσεις στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου κατηγορώντας τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργο Πατούλη ότι «παραδίδει» τον τομέα οδοκαθαρισμού και καθαριότητας σε ιδιώτες.

Η παράταξη εργαζομένων του Δήμου σημειώνει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι «εις βάρος των πολιτών και των εργαζομένων και προς όφελος ιδιωτικών και πελατειακών συμφερόντων».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας προετοιμάζει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατουλης, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει ένα δήθεν κοινωνικό – φιλολαϊκό προφίλ με βλέμμα στραμμένο προς την κεντρική πολίτικη σκηνή.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατουλης που έρχεται να παραδώσει τον τομέα οδοκαθαρισμού  – καθαριότητας την Παρασκευή 17/7/2015 σε ιδιώτες, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας.

Επικαλείται την «έλλειψη προσωπικού», «τα παράπονα των δημοτών», την «ελλιπή χρηματοδότηση», την τουριστική εικόνα του Δήμου, πράγματα γνωστά εδώ και χρόνια.

Βέβαια, η εν λόγω ιδιωτικοποίηση αποτελεί μια σχεδιασμένη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούσαμε κουβέντα που πάνε τα 25.000.000,00 ευρώ τον χρόνο από τα ανταποδοτικά τέλη σε μια υπηρεσία που δεν έχει περισσότερους από 100 εργαζόμενους και καμιά 20αριά οχήματα σε λειτουργία για να καλύψει τις ανάγκες τις πόλης σε όλα τα επίπεδα .

Να θυμίσουμε στον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατουλη ότι ενώ έδωσε σε εξωτερικό συνεργείο την επισκευή των οχημάτων του Δήμου μας με τη δικαιολογία ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα επισκευής στο αμαξοστάσιο στην Αμ. Χαλανδρίου, εκεί μέχρι και σήμερα επισκευάζουμε με τους μηχανικούς μας σχεδόν τα πάντα .

Θα ξεχνά φαίνεται τον Φεβρουάριου του 2014 το με αριθμό κυκλοφ. ΜΕ 88334 σκουπάκι που επισκευάστηκε σε εξωτερικό συνεργείο και κόστισε 10.000 ευρό η επισκευή του στις 4/4/2014 πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Γιατί άραγε μέχρι και σήμερα δεν έχουμε απάντηση στο τι συμβαίνει πραγματικά;

Μεταφορά ογκωδών: δώσαμε τη μεταφορά των ογκωδών σε ιδιώτη με την αιτιολογία ότι δεν έχουμε οχήματα και τη μεταφορά την κάνουμε με τα οχήματα του Δήμου ΙΕΙ 8249 ΙΕΙ 8250 και με προσωπικό του Δήμου μας.

Αλήθεια πόσα φρεάτια ομβρίων υδάτων υπάρχουν στο Μαρούσι και ποσά έχουν καθαρίσει εργαζόμενοι του Δήμου ενώ υπήρχε εργολαβία από ιδιώτη;

Μήπως γίνονται εργασίες από εργαζόμενους του Δήμου και τις χρεώνεται εργολάβος ιδιώτης;

Γιατί την περίοδο του 2007-2015 δεν θυμόμαστε να έχει γίνει καμία αγορά για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων (μικρά φορτηγά, απορριμματοφόρα, μεγάλα φορτηγά, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας) που πρέπει να εξυπηρετούν τους δημότες;

Οι ΣΔΙΤ αποτελούν ένα ακόμη «όχημα» των τοκογλύφων και των δανειστών, στην προσπάθειά τους να αλώσουν τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας και να επιβάλλουν την ανασφάλεια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το φθηνό μεροκάματο. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων δεν αντιμετωπίζεται όμως μόνο με τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα τοπικά πρωτοβάθμια συνδικάτα, οι αντιδράσεις χρειάζεται να γενικευτούν και να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και την κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει τα υπερκέρδη των εργολάβων.

Όλα τα παραδείγματα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών δείχνουν ότι όλοι, χρήστες των υπηρεσιών και εργαζόμενοι, βγαίνουμε ζημιωμένοι. Όλοι εκτός από τους ιδιώτες που γεμίζουν με τεράστια ποσά την τσέπη τους.

Τη θέση της κυβέρνησης κατά της ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών στο σύνολό τους και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της καθαριότητας διατύπωσε ο Κώστας Πουλάκης αναφερόμενος στο άρθρο 61 του ν. 3979/2011 για την καθαριότητα. Ως πρώτη άμεση κίνηση που δείχνει την κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι το άρθρο 49 του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4325/2015 που έδωσε τη δυνατότητα παράτασης των ατομικών συμβάσεων εργασίας, όλων των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ως το τέλος του 2015.

Καλούμε την ηγεσία της ΠΟΕ -ΟΤΑ να καταγγείλει και να αναλάβει δράση.

Αρνούμαστε να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας σε βάρος των πολιτών και των συνάδελφων μας προς όφελος ιδιωτικών και πελατειακών συμφερόντων.

Η παράταξη
Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet