Ενότητα: Αλληλεγγύη και στήριξη στους πυρόπληκτους
Πύρινος όλεθρος στη Βαρυμπόμπη / Πηγή: Eurokinissi
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενότητα: Αλληλεγγύη και στήριξη στους πυρόπληκτους

Η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι καλεί όλους τους πολίτες του Αμαρουσίου να συμβάλλουν, με όποιον τρόπο οι ίδιοι θεωρούν πρόσφορο, στην εκδήλωση της αλληλεγγύης τους προς τους πυρόπληκτους όλων των περιοχών της πατρίδας μας.

«Η αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση αυτής της βιβλικής καταστροφής, που ακόμα συνεχίζεται, είναι η ελάχιστη εκδήλωση σεβασμού σε όσους απώλεσαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν, έχασαν το βιός τους. Αλλά και αναγνώρισης προς αυτούς, πυροσβέστες, κρατικούς υπαλλήλους, στρατιωτικούς, εθελοντές, αιρετούς και εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης, κατοίκους που μέρες τώρα με πενιχρά μέσα και αυτοθυσία μάχονται με τις φλόγες» αναφέρει η παράταξη και προσθέτει:

«Η ώρα του λογαριασμού για τους διαχρονικά υπεύθυνους αυτής της τεράστιας οικολογικής και οικονομικής καταστροφής, καθώς και των συνεπειών της, δεν θα αργήσει να έρθει, ευθύς μόλις καταλαγιάσει η αγωνία των ανθρώπων. Δεν μπορεί σε κάθε κρίση να γίνεται επίκληση των φυσικών φαινομένων, της κλιματικής αλλαγής εν προκειμένω, και της ατομικής ευθύνης προκειμένου, οι κυβερνώντες να αυτοαπαλλάσσονται από τις δικές τους ευθύνες για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να προστατέψει τους πολίτες και το περιβάλλον.

»Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να προχωρήσει σε:

  • Άμεση ενίσχυση των μηχανισμών πυρόσβεσης και πυροπροστασίας με τον αναγκαίο εξοπλισμό και εναέρια μέσα με κάθε τρόπο.
  • Άμεση κήρυξη των πληγεισών περιοχών αναδασωτέων και την πλήρη απαγόρευση κάθε «επενδυτικής» αξιοποίησης πάνω στα αποκαΐδια.
  • Άμεση λήψη μέτρων στήριξης του πληθυσμού στις πληγείσες περιοχές και την πλήρη αποζημίωση των κατοίκων για τις περιουσίες που χάθηκαν.

»Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την ετοιμότητά μας να συνδράμουμε σε ό,τι μας ζητηθεί και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και με προτάσεις την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης οικολογικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που έρχεται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet