Ενότητα: «Εμπαίζει τους εργαζόμενους ΑμεΑ ο δήμαρχος Αμαρουσίου»
Κοινωνία

Ενότητα: «Εμπαίζει τους εργαζόμενους ΑμεΑ ο δήμαρχος Αμαρουσίου»

Ότι «εμπαίζει» τους εργαζόμενους ΑμεΑ που απολύθηκαν από την Αναπτυξιακή Α.Ε. κατηγορεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, καθώς σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή είχε τη δυνατότητα να επιλύσει το ζήτημα μεταφέροντας τους εργαζόμενους σε προσωποπαγείς θέσεις με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Όχι άλλη υποκρισία και εμπαιγμός στα άτομα με αναπηρία

Επιδεικνύοντας απίστευτη αναλγησία και μάλιστα απέναντι σε Άτομα με Αναπηρία, η δημοτική αρχή δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους και απέλυσε 25 εργαζόμενους ΑμεΑ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η δημοτική αρχή είχε όλη τη δυνατότητα, εδώ και έναν χρόνο, να επιλύσει το θέμα των 25 ΑμεΑ (Πρόγραμμα ΟΑΕΔ 3+1) που εργάζονταν προηγουμένως στον Δήμο (ΚΕΑΔΑ) μεταφέροντας τους σε προσωποπαγείς θέσεις με σύμβαση αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).

Η ενέργεια αυτή ήταν νόμιμη και μάλιστα έχει εφαρμοστεί από πληθώρα δήμων, όπως είχαμε ενημερώσει στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η λύση που εφαρμόστηκε με μεταφορά των ΑμεΑ στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήταν καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα.

Προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις 17.2.2014, όταν τον Μάιο είχαμε δημοτικές εκλογές και ανανεώθηκαν στις 27.8.14, επειδή τον Οκτώβριο ο κ. Πατούλης ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Με πρόσχημα τις προκηρυχθείσες βουλευτικές εκλογές ο κ. δήμαρχος προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να τις μεταφέρει στα κόμματα που δεν ψήφισαν υπέρ εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ισχυριζόμενος ότι δεν πρόλαβε να περάσει νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

Τέτοιου είδους μικροκομματική προπαγάνδα στις πλάτες απολυμένων ΑμεΑ είναι απαράδεκτη.

Τους καλεί επίσης να προσφύγουν δικαστικά, υποσχόμενος ‒υποκριτικά‒ στήριξη, όταν γνωρίζουμε ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, ακόμα και όταν δικαιώνονται οι εργαζόμενοι/ες, προσφεύγει σε δευτεροβάθμια δικαστική κρίση.

Ο κ. δήμαρχος, προφανώς αισθάνεται ότι κάνει χάρη στους εργαζομένους, επιτρέποντάς τους να εργάζονται σε εθελοντική βάση μέχρι να διευθετηθεί το θέμα τους. Με λίγα λόγια, τους προτείνει να συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς μισθό ή άλλα εργασιακά δικαιώματα, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι θα φροντίσει ο ίδιος να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ, ώστε να εισπράττουν το επίδομα, λες και η εγγραφή τους στον ΟΑΕΔ είναι κάτι λιγότερο από δικαίωμά τους, λες και απαιτείται δική του προσωπική φροντίδα για να εφαρμόσουν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ τον νόμο.

Η παράταξή μας «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» καλεί τους εργαζόμενους να καταγγείλουν τον εμπαιγμό που τους γίνεται και να μην πιστεύουν σε ψεύτικες υποσχέσεις και παρηγοριές για «εθελοντική» απασχόληση.

Τώρα πια δεν τους απέμεινε άλλος δρόμος από την αγωνιστική διεκδίκηση της εργασίας τους και με νομικά μέσα.

Τους καλούμε να καταγγείλουν τις υποκριτικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής προς κάθε κατεύθυνση, να απευθυνθούν στα συνδικαλιστικά τους όργανα, να εμπνευστούν από τον ανυποχώρητο αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των σχολικών φυλάκων και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία.

Η παράταξή μας, όπως και στο παρελθόν, θα βρίσκεται δίπλα τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet