Ενότητα: Κτήρια γραφείων στο οικόπεδο «ΚΟΝΤΑΚ» – Άλλη μια υπερτοπική χρήση στο υπερ-κορεσμένο Μαρούσι
Φωτογραφία: ot.gr
Κοινωνία

Ενότητα: Κτήρια γραφείων στο οικόπεδο «ΚΟΝΤΑΚ» – Άλλη μια υπερτοπική χρήση στο υπερ-κορεσμένο Μαρούσι

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30-1-2023 και δόθηκε θετική γνώμη από την πλευρά της διοίκησης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το κτήριο γραφείων των 26.000 τ.μ., μέγιστου ύψους 21.25 μ., που σχεδιάζεται να ανεγερθεί στο οικόπεδο «ΚΟΝΤΑΚ» (Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και Χειμάρας).

Σχολιάζοντας την εισήγηση της διοίκησης, η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι σημειώνει ότι «για μια ακόμα φορά η διοίκηση Αμπατζόγλου απέδειξε ότι προτεραιότητά της είναι η υποστήριξη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και η αδιαφορία της για τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη φυσιογνωμία της πόλης μας». Κι αυτό καθώς, όπως προσθέτει η παράταξη, «το κτήριο αυτό είναι ένα από αυτά που κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα στην πόλη μας προσθέτοντας σε ένα πολεοδομικά υπερκορεσμένο από υπερτοπικές χρήσεις Μαρούσι ακόμα 200.000 τ.μ., που αντιστοιχούν σε 3 περίπου Malls».

Η παράταξη ψήφισε αρνητικά, ενώ καλεί τους πολίτες «να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις αυτές και να κινητοποιηθούν αγωνιστικά για την υπεράσπιση της ζωής τους και του περιβάλλοντος». Επίσης, καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να μην δώσει θετική γνωμοδότηση στη ΜΠΕ και να ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων, «ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν σε βάρος της ποιότητας ζωής τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet