Ενότητα: Παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ των εγκαταστάσεων της ΠΕΚΑ στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ενότητα: Παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ των εγκαταστάσεων της ΠΕΚΑ στον Δήμο Αμαρουσίου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), Ν. Βαλλάτο, είχε η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι. Από την πλευρά της παράταξης συμμετείχαν ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος, Λευτέρης Μαγιάκης και οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι Γεωργίου Αφροδίτη και Κιτσάκη Χριστίνα.

Ο κ. Βαλλάτος θεώρησε επιβεβλημένο να παραχωρηθεί ο χώρος και οι εγκαταστάσεις της ΠΕΚΑ από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Αμαρουσίου και να στηριχθεί το μοναδικό στην Ελλάδα δημόσιο ΙΕΚ Κεραμικής, με ανάλογη προώθηση των νέων κεραμιστών. Επίσης, να αναβαθμιστεί ο χώρος, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα από σχολεία και τουρίστες, να δημιουργηθεί Μουσείο Κεραμικής και να έρθουν οι μαθητές κοντά στην κεραμική τέχνη.

Όπως ενημέρωσε τους εκπροσώπους της παράταξης, ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας που προτείνει άξονες ανάπτυξης, όπως αναβάθμιση λειτουργίας και εκσυγχρονισμό της Έκθεσης, αναβάθμιση καταστήματος, e-shop και δημιουργία εστιατορίου ή καφέ, δημιουργία Μουσείου Κεραμικής/Αγγειοπλαστικής και άλλων δράσεων.

Επίσης, τόνισε ότι πρόκειται για τέχνες παραδοσιακές που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ήπια επιχειρηματική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, όπου απαιτείται βέβαια ανάλογη πολιτιστική διαχείριση και σύνδεση των ιδιωτικών επιχειρήσεων δημιουργικότητας με τα ερευνητικά κέντρα.

Η παράταξή, από την πλευρά της, εκδήλωσε τη διάθεση και βούληση να στηρίξει όποια ενέργεια έχει σκοπό την αναβάθμιση και εξέλιξη της Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής τέχνης, ώστε να αποτελέσουν βασικά στοιχεία της ταυτότητας του Δήμου Αμαρουσίου, με την ανάλογη πανελλαδική και εκτός συνόρων αναγνώριση και καταξίωση.

Η παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Έκθεσης στον Δήμο αποτελεί πάγιο αίτημα της Ενότητας, όπως τονίστηκε, και α είναι από τους πρώτους στόχους της στη νέα δημοτική περίοδο, γιατί θα συμβάλλει όχι μόνο στην ανάπτυξη της Κεραμικής Τέχνης, αλλά και της πόλης συνολικά, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet