Ενότητα: Τρία ερωτήματα προς το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ενότητα: Τρία ερωτήματα προς το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Τρία ερωτήματα θέτει στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφορικά με «ιδιωτικοποίηση» υπηρεσιών του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

Οι τελευταίοι με τους οποίους επιθυμούμε να αντιπαρατεθούμε είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους.

Στην ανακοίνωσή τους, όμως, που αναφέρεται στις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ να εκχωρήσει σε εργολαβική εταιρεία τις υπηρεσίες καθαριότητας του νομικού προσώπου γράφουν:
«Αίσθηση προκαλεί και η στάση της δημοτικής παράταξης Ενότητας και Ανατροπής που μπορεί να το καταψήφισε (και από τη δική μας τη μεριά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε), αλλά με τη στάση τους, την απόκρυψη ουσιαστικά του θέματος, είναι σαν να τη στηρίζουν». 

Απευθύνουμε τρία ερωτήματα προς το Δ.Σ. του Σωματείου και τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου:

1. Οι συγγραφείς της ανακοίνωσης θεωρούν πως μας κάνουν χάρη όταν λένε «(και από τη δική μας τη μεριά δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το πιστέψουμε)»;
Δεν επιθυμούμε να μας πιστέψουν. Υπάρχουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και οι σχετικές αποφάσεις αναρτημένες στη «διαύγεια», όπου φαίνεται τι ψήφισε ο καθένας/μία.

2. Συνιστά «απόκρυψη ουσιαστικά του θέματος» η δημόσια, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου (στον φυσικό της χώρο δηλαδή) αποκάλυψη των προθέσεων της διοίκησης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και της δημοτικής Αρχής, από την παράταξη «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»;

3. Το Σωματείο επιτίθεται στην παράταξη που καταψήφισε και αποκάλυψε πρώτη το γεγονός και όχι στην εκπρόσωπο των εργαζομένων που μετέχει στο Δ.Σ. και υπερψήφισε την απόφαση. Επιτίθεται στην παράταξη που καταψήφισε και αποκάλυψε πρώτη το γεγονός και όχι στην άλλη παράταξη της μειοψηφίας που υπερψήφισε την απόφαση και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποιοι είναι οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την επιλογή;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet