Επίσημο γεύμα προς τιμή της Εκκλησίας
Κοινωνία

Επίσημο γεύμα προς τιμή της Εκκλησίας

Επίσημο γεύμα προς τιμή του κλήρου και των εκπροσώπων της Εκκλησίας παρέθεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, όπως είθισται κάθε χρόνο.

Συνδαιτυμόνες στη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Κεραμικό Κέντρο στην αίθουσα Τέχνης ήταν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Μπουρούντι & Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος, εκπρόσωποι του κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών τους συμβουλίων, εκπρόσωποι της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της αναστήλωσης των εικόνων, που αποτέλεσε θρίαμβο για την Ορθοδοξία και που έκτοτε εορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Παράλληλα, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο για τον σεβασμό και την τιμή που περιβάλλει την τοπική εκκλησία, καθώς και για την αγαστή συνεργασία που έχει οικοδομηθεί ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία προς όφελος της κοινωνίας και των δοκιμαζόμενων συμπολιτών.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, όπου το αίσθημα ανασφάλειας και σύγχυσης είναι διάχυτο, προσθέτοντας: «Όπως έχει αποδειχθεί από τη μακραίωνη πορεία της, η Εκκλησία μπορεί να πλησιάσει τον άνθρωπο, να του προσφέρει κοινωνία σχέσεων με αγάπη, ταπεινοφροσύνη και σεβασμό προς την ταυτότητα του καθενός ξεχωριστά. Θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, στηρίζει το άτομο, την οικογένεια, την κοινωνία. Από την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρισκόμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας, πιστεύουμε στη δύναμη της κοινής μας προσπάθειας και δράσης για την ανακούφιση των ευπαθών συμπολιτών μας.»

Παράλληλα, ο κ. Γ. Πατούλης βράβευσε για το αξιέπαινο και σημαντικότατο ιεραποστολικό έργο του τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Μπουρούντι & Ρουάντας, υποσχόμενος την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. «Τη σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σας συγχαίρω για το τεράστιο ιεραποστολικό σας έργο και σας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας, στέλνοντας φάρμακα και ιατρούς που θα εμβολιάσουν τους πολύπαθους κατοίκους της περιοχή σας και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που το έχουν τεράστια ανάγκη για να επιβιώσουν», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Στο γεύμα παρακάθισαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Καρλαύτης, Γεώργιος Ζήκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Βελής, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σμυρνής, Κατερίνα Φραγκάκη. Επίσης παραβρέθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κωνσταντίνος Βλάχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Σαγρής και Μαίρη Καρανάσιου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet