Επιτυχής η 46η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Επιτυχής η 46η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, διεξήχθη η 46η Εθελοντική Αιμοδοσία, το τριήμερο από 17-19 Ιουνίου 2024, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 251 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 21 ήταν νέοι εθελοντές, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προσήλθαν στο χώρο της αιμοδοσίας για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του κινητού συνεργείου του Νοσοκομείου Φλέμινγκ συγκεντρώθηκαν 231 μονάδες αίματος, που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Παράλληλα, με την 46η Εθελοντική Αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος σε 3 εθελοντές για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, από νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». (τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού 213 2031911).

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας είχε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet