Ερωτήματα Μ. Διακολιού για την ανέγερση κτηρίου γραφείων σε περιοχή αμιγούς κατοικίας στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου
buildnrelaxgreece.com
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ερωτήματα Μ. Διακολιού για την ανέγερση κτηρίου γραφείων σε περιοχή αμιγούς κατοικίας στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου

Στη συμβολή των οδών Αγράφων και Πάτμου στην Αγ. Φιλοθέη χτίζεται αυτή την περίοδο κτήριο γραφείων, βάσει της υπ’ αριθμ. 97.197/2020 άδειας δόμησης, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, με επικεφαλής τη Μαίρη Διακολιού.

Το γεγονός του ότι δόθηκε έγκριση δόμησης για κτήριο γραφείων στο Ο.Τ.109 της Π.Ε. 5 του Δήμου, όπου ισχύει χρήση αμιγούς κατοικίας, «είναι γεγονός που από μόνο του εγείρει πολλά ερωτήματα», σημειώνει η δημοτική σύμβουλος, για να να συμπηρώσει ότι «είναι αδιαμφισβήτητο ότι στο εν λόγω σημείο η χρήση γης είναι αμιγούς κατοικίας, παρά την ύπαρξη της υπ’ αριθμ.  31174/Π-873/93 Απόφαση Νομάρχη Ανατολικής Αττικής (ΦΕΚ 1326/Δ’/1993). Τούτο διότι, ο καθορισμός των χρήσεων γης κατ’ αναθεώρηση του έως τότε ισχύοντος ΓΠΣ, είναι νόμιμα εφικτός μόνο με Προεδρικό Διάταγμα».

Περαιτέρω, όπως σημειώνει, στην πρώτη αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το 1994, η χρήση που ορίστηκε για το Ο.Τ.109, όπου και η επίμαχη οικοδομή, είναι αμιγούς κατοικίας. Το δε Π.Δ. 727Δ/1995, το οποίο ορίζει ποιες περιοχές έχουν χρήση Πολεοδομικού Κέντρου και γενικής κατοικίας, δεν συμπεριλαμβάνει το Ο.Τ.109 σε αυτές.

«Το ΓΠΣ του 1997, βέβαια, μεταβάλλει τη χρήση στο Ο.Τ.109 και τη μετατρέπει σε χρήση γενικής κατοικίας, πλην όμως η αναθεώρηση αυτή κατέπεσε από την υπ’ αριθμ. 1027/1999 απόφαση του ΣτΕ (Ε’ Τμήμα) και συνεπώς επανήλθε αυτοδικαίως το προηγούμενο καθεστώς» προσθέτει η κ. Διακολιού, επισημαίνοντας ότι η τελευταία διάταξη που αφορά σστον καθορισμό χρήσεων γης (2012) και πάλι ορίζει την χρήση του Ο.Τ.109 ως χρήση αμιγούς κατοικίας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η κ. Διακολιού θέτει τα εξής ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή:

  1. Με ποια τεκμηρίωση δόθηκε η έγκριση δόμησης στο εν λόγω ακίνητο για χρήση γενικής κατοικίας, κατά πρωτοφανή παράβαση της κείμενης νομοθεσίας; 
  2. Η έγκριση αυτή ήταν ή όχι γνωστή σε πολιτικά πρόσωπα πρότερον της χορήγησής της; 
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η διοίκηση του Δήμου για την αποκατάσταση της νομιμότητας;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet