Ερώτημα Ενότητας για τους ελέγχους στα σχολεία του Αμαρουσίου και για το 5ο Νηπιαγωγείο
Κοινωνία

Ερώτημα Ενότητας για τους ελέγχους στα σχολεία του Αμαρουσίου και για το 5ο Νηπιαγωγείο

Ερώτημα για τους ελέγχους στα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και για την ύπαρξη, κατόπιν επισήμανσης της υπεύθυνης του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, επικίνδυνων δομικών στοιχείων από αμίαντο στον χώρο, θέτει προς τη διοίκηση του Δήμου ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιάκης κατέθεσε προς τη διοίκηση του Δήμου τα ακόλουθα:

Κατόπιν εντολής του κ. δημάρχου διενεργήθηκαν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020 έλεγχοι στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου προκειμένου να εντοπισθούν επικίνδυνα σημεία στα κτήρια, τον εξοπλισμό και τους αύλειους χώρους.

Πρόκειται για μια επιβεβλημένη και απαραίτητη ενέργεια για την ασφάλεια των μαθητών.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:

  1. Εκτός από τα σχολικά συγκροτήματα (γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία)  επεκτάθηκε ο έλεγχος και στους παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις;
  2. Οι τυχόν ζημιές που εντοπίσθηκαν πότε προγραμματίζεται να επιδιορθωθούν;
  3. Υπάρχουν ζημιές που λόγω επικινδυνότητας απαιτούν άμεση επισκευή;

Ειδικότερα, όμως, από την υπεύθυνη του 5ου Νηπιαγωγείου έγινε επισήμανση κατά την αυτοψία της Υπηρεσίας περί ύπαρξης πλακιδίων αμιάντου στο δάπεδο. Το γεγονός είναι σημαντικό δεδομένης της φιλοξενίας μικρών παιδιών σε περιβάλλον με τοξικά υλικά, όπως ο αμίαντος, αφού η χρήση προϊόντων με ίνες αμιάντου έχει απαγορευθεί από το 2005.

Κατόπιν αυτών ερωτάται και πάλι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:

  1. Το συγκεκριμένο ζήτημα αναδεικνύεται για πρώτη φορά και αν όχι σε τι ενέργειες είχε προβεί η προηγούμενη διοίκηση;
  2. Ανεξαρτήτως του παρελθόντος, τώρα που το πρόβλημα δημοσιοποιήθηκε σε ποιες άμεσες ενέργειες έχει προβεί η διοίκηση προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των νηπίων, αλλά και των εργαζομένων στο 5ο Νηπιαγωγείο;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet