Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου αναρωτιέται ποιοι λόγοι υπαγορεύουν το άνοιγμα των σχολείων
Κοινωνία

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου αναρωτιέται ποιοι λόγοι υπαγορεύουν το άνοιγμα των σχολείων

Σοβαρές ενστάσεις ως προς το άνοιγμα των σχολείων εκφράσει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει συγκεκριμένα:

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, όλο αυτό το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα παραμείναμε σιωπηλοί, με αίσθημα ευθύνης του ρόλου μας, αφήνοντας να μιλούν μόνο οι ειδικοί και η επιστήμη, θεωρώντας ως υπέρτατο αγαθό την υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Θέλουμε καταρχάς να συγχαρούμε τους γονείς, μαθητές και μαθήτριες, καθώς και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της πόλης μας, για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης της νόσου όλο αυτό το διάστημα των δύο τελευταίων μηνών, αλλά και την προσπάθεια αλληλοστήριξης κι αλληλεγγύης.

Δυστυχώς όμως παρατηρούμε ότι ακόμα και οι ίδιοι επικεφαλής επιστήμονες υποτάσσονται πλέον στην πολιτική και στην άποψη του γνωστού μας κ. Schäuble: «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πριν από οκτώ εβδομάδες η συμβολή των σχολείων στην διασπορά του ιού «Covid-19», σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ήταν 20% και έπρεπε να κλείσουν, για να μην προσβληθούν οι μαθητές και κυρίως οι γονείς τους και ο ευρύς οικογενειακός κύκλος και έτσι κερδίσαμε σε χρόνο δύο μήνες, που η επιστήμη ψάχνει εμβόλια, φάρμακα και λύσεις.

Σήμερα, η συμμετοχή στη διασπορά, με νεότερες δηλώσεις, παραμένει μεν στο ίδιο 20%, αλλά πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία και όχι μόνο η Γ’ Λυκείου, λόγω πανελλαδικών εξετάσεων.

Γιατί;

Η απόφαση για επαναλειτουργία των Σχολείων της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (πλην ίσως της Γ’ Λυκείου) θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητη, αντιπαιδαγωγική, αχρείαστη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή παιδιών και γονέων. Είναι προφανές ότι η υπουργός Παιδείας θέλει να εμφανίσει μια επιστροφή στην κανονικότητα και η κυβέρνηση επιλέγει την ελεγχόμενη διασπορά του ιού μέσω των σχολικών μονάδων, ώστε να αυξηθεί η ανοσία της κοινότητας, απλώς δεν τολμούν να μας το πουν κατάμουτρα.

Για να κερδίσουμε εκπαιδευτικά τι;

Με την εκ περιτροπής παρουσία μαθητών στα σχολεία «κερδίζουμε» 9 με 10 διδακτικές μέρες, που θα μπορούσαν να διδαχτούν άνετα του χρόνου.

Άρα, «ρωσική ρουλέτα» στις πλάτες μαθητών και γονέων.

Όμως το 20%, το 1%, το 0,1% για αυτόν που αρρωσταίνει και για αυτόν που φεύγει είναι 100%!

Είμαστε σίγουροι ότι κανένας γονέας, για 10 διδακτικές μέρες δεν θα έπαιζε στα ζάρια και στις πιθανότητες το παιδί του και την οικογένεια του, αντί να κερδίσει άλλους 4 συνεχόμενους μήνες, αναμένοντας νέα στοιχεία, φάρμακα και λύσεις από την επιστημονική κοινότητα.

Για μας η ανθρώπινη ζωή αποτελεί αξία αδιαπραγμάτευτη, δεν υποτάσσεται και δεν υποχωρεί έναντι οποιουδήποτε οικονομικού κέρδους ή μιας επίπλαστης κανονικότητας.

Απαιτούμε λοιπόν από το υπουργείο, αλλά και από τον Δήμο μας, ενόψει της επαναλειτουργίας και με την ευχή να επανεξεταστεί το ζήτημα:

  • Τη δωρεάν διάθεση μάσκας καθημερινά σε όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
  • Τη διενέργεια συστηματικών τεστ ανίχνευσης του ιού σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Την πρόσληψη καθαριστριών με συμβάσεις αορίστου χρόνου για να μπορεί να πραγματοποιείται ο καθαρισμός των σχολείων δύο φορές τη μέρα, όπως εξαγγέλθηκε.

Αναπάντητο ερώτημα παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας, που δε διαθέτουν ούτε επαρκείς χώρους (αίθουσες διδασκαλίας), αλλά ούτε ευπρεπή ή στοιχειώδη υποδομή σε τουαλέτες.

Συντασσόμαστε με τις φωνές ανησυχίας και διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας, είμαστε σε επαγρύπνηση, ενημερωνόμαστε και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς, για το καλό των παιδιών και των οικογενειών μας!

Καλή επάνοδο σε μια κανονικότητα που οι λέξεις δεν θα χάνουν την ουσία τους…!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet