Η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι χαιρετίζει και τιμά όλες τις γυναίκες όπου γης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι χαιρετίζει και τιμά όλες τις γυναίκες όπου γης

«Η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι χαιρετίζει και τιμά όλες τις γυναίκες όπου γης.  Τιμάμε το “άλλο μισό του ουρανού”», όπως αναφέρουν τα μέλη του συνδυασμού, του οποίου ηγείται ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα, 8 Μαρτίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η παράταξη σημειώνει τα εξής:

Είμαστε  δίπλα  σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.  

Τιμούμε και ευχαριστούμε  τις γυναίκες που εργάζονται στις δομές υγείας και δίνουν όλο τους τον εαυτό για να σώσουν τους ασθενείς τους.

Τιμούμε και είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες  θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, εκμετάλλευσης και κακοποίησης. Οι αποκαλύψεις μέσω του ελληνικού #metoo αναδεικνύουν την βρωμιά ενός συστήματος που σαπίζει σε όλους τους τομείς  και φανερώνουν την υποτίμηση των γυναικών και τον ρόλο που τους επιφυλάσσει το σύστημα, στο οποίο ζούμε και δουλεύουμε. 

Είμαστε δίπλα: Στην εργαζόμενη γυναίκα που απασχολείται σε επισφαλείς εργασιακές θέσεις, δουλεύει ανασφάλιστη, με μειωμένο ωράριο,  πληρώνεται κατά κανόνα λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους της, προάγεται με πολύ πιο αργό ρυθμό από ότι εκείνοι και υφίσταται όλη την καταπίεση που προκύπτει από τις πατριαρχικές αντιλήψεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας. Στην εργαζόμενη την οποία το κράτος αδυνατεί να στηρίξει ουσιαστικά, ώστε να συμβιβάσει τις εργασιακές κι οικογενειακές υποχρεώσεις της. Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά με την πανδημία η εργασιακή επισφάλεια των γυναικών οξύνεται, η ανεργία να πλήττει περισσότερο αυτές, ενώ η τηλεργασία ενοποίησε τον χώρο του σπιτιού με τον χώρο της δουλειάς, διαμορφώνοντας συνθήκες διαρκούς καταπίεσης.

Στην άνεργη γυναίκα που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλον από την ανεργία που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές γεννούν. Στην άνεργη γυναίκα επιστήμονα που είδε ως μόνη λύση τη μετανάστευση, προκειμένου να δουλέψει.

Στις μητέρες που αγωνίζονται να μην στερηθούν τίποτα τα παιδιά τους μέσα στις πολιτικές της λιτότητας.

Στις γυναίκες αγρότισσες που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο χωράφι και την οικογένεια σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Στις γυναίκες-πρόσφυγες που κουβάλησαν για ατέλειωτα χιλιόμετρα τα παιδιά τους στα χέρια με το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο για να τις στοιβάξουν στους άθλιους προσφυγικούς συνοικισμούς γιατί η ξενοφοβία και ο ρατσισμός φουντώνει.

Στις γυναίκες που τραμπούκισαν στον δρόμο για την εμφάνιση τους, τις πεποιθήσεις τους ή τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις γιατί ο ρατσισμός αυξάνεται σε έναν κόσμο και σε  μια Ευρώπη που δεν ανέχεται την διαφορετικότητα.

Σε όλες τις γυναίκες στεκόμαστε σύμμαχοι. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους και δεσμευόμαστε να αγωνιζόμαστε μαζί τους, για να ανοίξουμε νέους εναλλακτικούς δρόμους ισότητας ελευθερίας, χειραφέτησης και δικαιοσύνης. Τους ευχόμαστε χρόνια πολλά και τις ευχαριστούμε που ομορφαίνουν τον κόσμο μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet