Η Ενότητα στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα
Κοινωνία

Η Ενότητα στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Επίσκεψη στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι και υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης μαζί με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γ. Σπαθόπουλο.

Συναντήθηκαν και συζήτησαν για τα προβλήματα του Ιδρύματος με τη διευθύντρια, Δ. Καράμπελα, τον πρόεδρο και τη γραμματέα του Συλλόγου των Εργαζομένων, Θ. Σπύρου και Ελ. Φραγκογιάννη, και εργαζόμενους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Λ. Μαγιάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Για το Μαρούσι το Σικιαρίδειο είναι μια δομή συνδεδεμένη με την πόλη που η λειτουργία της αφορά όλη την τοπική κοινωνία και τον Δήμο ιδιαίτερα, αφού το έργο που προσφέρει στα ΑμεΑ με νοητική υστέρηση είναι μοναδικό στην περιοχή μας.

»Αυτός είναι και ο λόγος που η παράταξη μας βρίσκεται συνέχεια στο πλάι των γονέων και των εργαζομένων του Ιδρύματος.

»Παρά το γεγονός ότι σε σχέση με το παρελθόν έχει υπάρξει βελτίωση της κατάστασης το μεγάλο πρόβλημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του Ιδρύματος παραμένει σε εκκρεμότητα.

»Τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη.

»Τα αναγκαία έργα υποδομών προκειμένου να πιστοποιηθεί το Ίδρυμα από την Περιφέρεια Αττικής και να χρηματοδοτηθεί από τον ΕΟΠΥΥ δεν έχουν καν αρχίσει.

»Η προγραμματική με τον Δήμο Αμαρουσίου για δημιουργία ΚΔΑΠ δεν προχωράει με ευθύνη του Δήμου.

»Η κατάσταση αυτή είναι προφανές ότι δημιουργεί προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τους καταρτιζόμενους στο Ίδρυμα, τους εργαζόμενους και τους γονείς.

»Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το νομικό καθεστώς και να χρηματοδοτήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση όλες τις δράσεις ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος τώρα και στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet