Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, γιόρτασε το Μαρούσι την Κοίμηση της Θεοτόκου, πολιούχου και προστάτιδας της πόλης. Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ιεροσύνης, των τοπικών Αρχών της πόλης αλλά και πλήθος κόσμου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, “στον ομώνυμο καθεδρικό ναό της πόλης, παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του ιερού κλήρου τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός. Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», των Οδηγών και των Προσκόπων Αμαρουσίου και στη συνέχεια η ακολουθία της ιεράς παρακλήσεως και των εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου διοργάνωσε εκδήλωση με τα μέλη της οικογένειας Κορρέ επί σκηνής να παρουσιάζουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και με τη συμμετοχή πλήθους Μαρουσιωτών. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην ανακατασκευασμένη με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά πλατεία Αγίας Λαύρας, με τους παριστάμενους να απολαμβάνουν τη νέα όψη της πλατείας που συνδέει αρμονικά το σήμερα και το ιστορικό παρελθόν και την παράδοση της πόλης.

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Θανάσης Βελής, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Νικόλας Αλεπούς, Λευτέρης Μαγιάκης, νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet