Η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή επιμένει στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας
Κοινωνία

Η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή επιμένει στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

Η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή χαιρετίζει τον διορισμό της κ. Ελένης Λέκκα ως υπεύθυνης του Δήμου για τα θέματα ισότητας των φύλων.

«Ο διορισμός αυτός δικαιώνει την παράταξή μας, που μέχρι το τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις 12/1/2021, έχει προβεί σε τρεις τουλάχιστον παρεμβάσεις ζητώντας τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας στον Δήμο μας, ενώ στο ίδιο αυτό Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε και συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά» σημειώνει οι συνδυασμός της κ. Μαίρης Διακολιού και προσθέτει:

«Η ανάπτυξη πολιτικών που αφορούν την ισότητα των φύλων είναι αναγκαία, και πλέον, λόγω οικονομικής κρίσης και πανδημίας, καθίσταται επείγουσα, αφού κατά την καραντίνα σημειώνεται: α) αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες και β) αύξηση των αρνητικών επιπτώσεων από την πανδημία εις βάρος των γυναικών στον τομέα της εργασίας (ανεργία αλλά και απλήρωτη εργασία και υπερεργασία) σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ό,τι στους άνδρες».

Ασφαλώς, ο ορισμός της κ. Λέκκα αποτελεί θετική εξέλιξη, «αλλά από μόνος του δεν συνιστά έμφυλη πολιτική. Σε καμία περίπτωση δε, δεν υποκαθιστά τη σύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η οποία, άλλωστε, προβλέπεται από τη νομοθεσία (ν. 4604/2019)» προσθέτει η παράταξη και καταλήγει:

«Η παράταξή μας εμμένει στην πρότασή της για σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και δεν κατανοεί την ολιγωρία της διοίκησης να εφαρμόσει τον νόμο, ούτε το γιατί σπεύδει να προβαίνει σε ενέργειες υποκατάστασης της νομοθεσίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet