Θ. Αμπατζόγλου: Αντιπλημμυρική θωράκιση για το κέντρο του Αμαρουσίου – Οι διεκδικήσεις δεν σταματούν
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Αντιπλημμυρική θωράκιση για το κέντρο του Αμαρουσίου – Οι διεκδικήσεις δεν σταματούν

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέχεια της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για την έναρξη των έργων κατασκευής αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 600.000 ευρώ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένα ακόμη έργο που θα θωρακίσει το κέντρο της πόλης μας απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα μπαίνει στον δρόμο της υλοποίησης. Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς οι συζητήσεις μας και η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής φέρνει θετικά αποτελέσματα. Με βούληση και εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου μας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε το καλύτερο για το Μαρούσι μας».

Λίγα λόγια για το έργο από τη διοίκηση του Δήμου

Σκοπός του έργου είναι η άμεση αντιπλημμυρική παρέμβαση και η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων των λιμναζόντων ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία προκαλούν και σημαντικά προβλήματα υδρολίσθησης στα κινούμενα οχήματα.

Ειδικότερα, πρόκειται για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων αποστράγγισης και απαγωγής των ομβρίων υδάτων στο κέντρο Αμαρουσίου.

Τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν είναι κατά μήκος της οδού Παρνασσού που ξεκινάει από τη λεωφόρο Κηφισιάς και καταλήγει στην οδό Ηρώδου Αττικού, στην οδό Σουρή που ξεκινάει από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας και καταλήγει στη Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό 28ης Οκτωβρίου που ξεκινάει από την οδό Αρκαδίου και καταλήγει στην οδό Νερατζιωτίσσης δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet