Θ. Αμπατζόγλου: Διεκδικώ μεγάλα έργα κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης για το Μαρούσι
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Διεκδικώ μεγάλα έργα κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης για το Μαρούσι

Ερωτώμενος για τα μεγάλα έργα που είναι αναγκαία και θα βελτιώσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Μαρούσι, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε:

«Ένας από τους βασικούς πολιτικούς άξονες, τόσο της προεκλογικής μου εκστρατείας όσο και του ενός χρόνου θητείας μου στη δημαρχεία του Αμαρουσίου, ήταν και παραμένει η θέση πως αυτή η πόλη που αποτελεί τον μητροπολιτικό κόμβο των Βορείων Προαστείων της Αττικής και το Νο1 επιχειρηματικό κέντρο της Ελλάδας, απαιτεί πλέον κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Για τον λόγο αυτό, υποστήριξα και υποστηρίζω και πάντα με βάση τις σχετικές κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες, πως είναι απαραίτητη η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και η σύνδεσή της με την Eθνική Oδό, η υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Κηφισίας και η επέκταση της γραμμής του μετρό προς το Μαρούσι.

»Η βαριά υπερτοπική χρήση του Αμαρουσίου, λόγω των μεγάλων φορέων (δημόσιων και ιδιωτικών) που εδρεύουν σε αυτό, επιβαρύνει καθημερινά και ανεπιστρεπτί την υγεία και την ευημερία στην πόλη. Ως εκ τούτου, κατά τις κατ’ ιδίαν παρεμβάσεις, αλλά και κατά τις συντονισμένες με τους όμορους Δήμους προς τα αρμόδια υπουργεία, στους 12 μήνες θητείας μου, διατυπώνω επιτακτικά την ανάγκη για τη δρομολόγηση μεγάλων έργων πνοής, που θα βελτιώσουν αισθητά τη ζωή κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών στην πόλη μας και θα αλλάξουν το τοπίο των μετακινήσεων από και προς τα Βόρεια Προάστια. Με γνώμονα, το Μαρούσι να γίνει ένα σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για τα απαραίτητα έργα και υποδομές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet