Θ. Αμπατζόγλου: Η ευαισθησία μας για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι αυξημένη
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Η ευαισθησία μας για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι αυξημένη

Συνάντηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος, Θεόδωρο Κοκόρα, τον αντιπρόεδρο, Ηλία Γεωργούντζο και το μέλος Αικατερίνη Χάρου – Κωνσταντινέα.

Ο κ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε το Δ.Σ. της Ένωσης για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ), βάσει προγραμματικής σύμβασης, με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, γεγονός που θα επιτρέψει στον Δήμο να στηρίξει και τις αυξημένες ανάγκες για συντήρηση και οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Επιπλέον το Δ.Σ. της Ένωσης παρουσίασε στον δήμαρχο σειρά ζητημάτων που αφορούν στη γενικότερη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, καθώς και στις μετακινήσεις των παιδιών.

Από πλευράς της Ένωσης σημειώνεται ότι έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και με συγκεκριμένες προτάσεις έδειξε ότι ο Δήμος έχει εντάξει το Ίδρυμα στα άμεσα σχέδιά του, γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης λύσης για το Ίδρυμα. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης, αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, διαβεβαίωσαν ότι συμπαρατάσσονται και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με όσες δυνάμεις έχουν σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν στη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και κοινωνικής ένταξης Ατόμων με αναπηρίες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

»Η ευαισθησία μας είναι αυξημένη και δεδομένη. Είμαστε δίπλα στα παιδιά τους γονείς, τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος».

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Δημήτρης Σμυρνής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet