Θ. Αμπατζόγλου: Οφείλουμε και απαιτούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Οφείλουμε και απαιτούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας

Μήνυμα για τη μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, προαναγγέλλοντας και τη δημιουργία Μνημείου αφιερωμένου στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό, εφόσον νικήσει τις επικείμενες εκλογές.

Στο μήνυμά του ο κ. Αμπατζόγλου σημειώνει:

Ένας αιώνας θλίψης, ελπίδας και μνήμης. Γενοκτονία Ποντίων, μία ακόμη αιματοβαμμένη σελίδα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Ένα στυγερό, χωρίς παραγραφή, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και μία μαύρη κηλίδα, στίγμα για τον πολιτισμένο κόσμο. Πράξεις ωμότητας και βαρβαρότητας χωρίς, έστω αναδρομική, συγγνώμη εκ μέρους των θυτών.

Ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες και κυρίως για τους συμπολίτες μας Μαρουσιώτες με προσφυγική καταγωγή, που κατάφεραν να διατηρήσουν τις ρίζες τους και την πολιτιστική τους ταυτότητα, αλλά που δεν μπορούν ούτε να ξεχάσουν ούτε να διαγράψουν τη θυσία, τον κατατρεγμό και τον ξεριζωμό των προγόνων τους από την πατρογονική γη.

Οφείλουμε και απαιτούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και ταυτόχρονα τη διεθνή καταδίκη της Τουρκίας.Είναι δικαίωμα στην ιστορική μνήμη ενός βάναυσα κατατρεγμένου λαού, που δεν αφελληνίστηκε, αλλά επιβίωσε και προόδευσε, εντός και εκτός Ελλάδος, δίνοντας στοιχεία αξίωσης και πολιτισμού.

Οι πληγές ανοιχτές και απούλωτες. Η μνήμη παραμένει άσβεστη, δεν ξεθωριάζει.

Δικαίωμα στη μνήμη: Το Μαρούσι Νέα Εποχή εξαγγέλλει και δεσμεύεται ότι, ως επόμενη δημοτική αρχή, τιμώντας τα θύματα της γενοκτονίας του Πόντου και του Μικρασιατικού Ελληνισμού, θα προχωρήσει στη δημιουργία Μνημείου αφιερωμένου στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό σε κατάλληλο χώρο, εκπληρώνοντας το οφειλόμενο χρέος απέναντι στην ιστορία μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet