Θ. Αμπατζόγλου: Ριζικές παρεμβάσεις για την αποφόρτιση του κέντρου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Ριζικές παρεμβάσεις για την αποφόρτιση του κέντρου Αμαρουσίου

Με την πρόεδρο, Έφη Νιχωρίτη, και τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» συναντήθηκε την Πέμπτη 20/2 ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του Συλλόγου όπως αυτό της στέγασής του και δραστηριοτήτων που αφορούν στην ανάδειξη προβλημάτων και εξεύρεση λύσεων για την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων του Κέντρου του Αμαρουσίου. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Το πρόβλημα του κέντρου Αμαρουσίου είναι γνωστό και δεν λύνεται με μαγικό ραβδί. Η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση απαιτεί πολλές και παράλληλες ενέργειες. Έχουμε ξεκινήσει με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που θα επιτρέψει να προχωρήσουμε στις κατάλληλες παρεμβάσεις. Η εξεύρεση νέων κλειστών χώρων στάθμευσης, η ενεργοποίηση της “έξυπνης” ελεγχόμενης παρόδιας στάθμευσης, η ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και στοχευμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, είναι κάποιες από τις ενέργειές μας που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών του κέντρου, εντός του 2020.

»Επιπλέον διεκδικούμε τη χρηματοδότηση κυκλοφοριακών έργων πνοής στους μεγάλους οδικούς άξονες, που θα επιτρέψουν στο Μαρούσι να ανασάνει από την βαριά υπερτοπική χρήση. Συνεχίζουμε τη διαβούλευση με τους κατοίκους του Αμαρουσίου και μαζί τους σχεδιάζουμε μία φιλικότερη πόλη». 

Παρόντες στη συνάντηση, από την πλευρά του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» ήταν ακόμη η Μαίρη Παπαζλιώτη, η Ασημίνα Κατσαρού, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και η Αγγελική Σκιαδοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet