Θ. Αμπατζόγλου: Σήμερα τιμούμε τον ισχυρότερο κρίκο στην αλυσίδα ζωής
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Σήμερα τιμούμε τον ισχυρότερο κρίκο στην αλυσίδα ζωής

Μήνυμα για τη σημερινή Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στο οποίο και αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την πιο σπουδαία, την πιο σημαντική πρώτη μας λέξη. Μια λέξη ιερή, ασπίδα ζωής, τρυφερό καταφύγιο στοργής και προσωποποίηση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Μητέρα, μάνα, μαμά.

Λέξεις που αποπνέουν γαλήνη και σιγουριά. Λέξεις που κλείνουν μέσα τους την ύπαρξή μας, μας κατακλύζουν συναισθήματα και μοιράζονται μαζί μας χαρές και αγωνίες.

Η μητέρα αποτελεί τον πιο ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της ζωής, είναι η προέκταση και η συνέχειά της. Είναι ο ακοίμητος φρουρός, το ασφαλές ακύμαντο λιμάνι, το πέπλο προστασίας του κάθε παιδιού αλλά και ο στυλοβάτης της οικογένειας.

Είναι το πρώτο πρόσωπο που εσωτερικεύουμε ως παιδιά, εκείνο που ανταποκρίνεται με ευαισθησία στις ανάγκες μας, τις κατανοεί και τις προβλέπει.

Μητέρα σημαίνει ανοχή, υπομονή και συγκαταβατικότητα.

Σημαίνει άδολη και απροϋπόθετη αγάπη.

Δράττομαι της ευκαιρίας, με τη σημερινή γιορτή να καταθέσω την αγάπη μου και να εκφράσω τον σεβασμό και θαυμασμό μου στο πρόσωπο της Μητέρας και κάθε Μάνας, που αποτελεί σύμβολο εστιότητας, θεμέλιο και ρίζα ζωής, διαρκή πορεία προσφοράς και θυσίας.

Χρόνια πολλά!».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet