Θ. Αμπατζόγλου: Χρόνια πολλά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Θ. Αμπατζόγλου: Χρόνια πολλά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Με αφορμή την επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) για τον εορτασμό των 144 χρόνων από την ίδρυσή του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σημειώνει ότι «από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί το πρότυπο εθελοντικής συμπεριφοράς».

Ειδικότερα, ο κ. Αμπατζόγλου απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τον πρόεδρο Αντώνη Αυγερινό και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

Αξιότιμε πρόεδρε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αυγερινέ,

Αξιότιμα μέλη και φίλοι του Οργανισμού,

Η επέτειος εορτασμού των 144 χρόνων αδιάλειπτης και δυναμικής προσφοράς του θεσμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι μία ευκαιρία μνήμης και τιμής για όλους εκείνους τους άξιους Έλληνες που διαχρονικά προσέφεραν ανιδιοτελώς σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Έθνους μας. Προσέφεραν τον χρόνο τους, την επιστημονική τους γνώση, την αυταπάρνησή τους, μερικές φορές ακόμη και τη ζωή τους για το κοινωνικό σύνολο, για τον συμπολίτη τους που είχε ανάγκη είτε σε καιρό πολέμου, είτε σε καιρό ειρήνης.

Από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί το πρότυπο εθελοντικής συμπεριφοράς για όλους τους φορείς και κινήματα που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς.

Το Μαρούσι, είναι μία πόλη με αναγνωρισμένο κοινωνικό αποτύπωμα και πλούσιο εθελοντικό έργο. Βρίσκεται στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και προσφέρεται δεδομένης της μητροπολιτικότητάς του και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, ως ο τόπος που μπορεί να εδραιωθεί θεσμικά η έννοια του εθελοντισμού και της οργανωμένης ανταπόκρισης στις μεγάλες ανάγκες για ισότιμη και αξιοπρεπή διαβίωση.

Η πρόσφατη απόφασή μας για την ίδρυση του Δικτύου Εθελοντών στον Δήμο Αμαρουσίου, θα αποτελέσει ένα σημαντικό συνδετικό κρίκο που θα αλληλοεπιδράσει δημιουργικά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με μόνον σκοπό τη δημιουργία ομάδων εκπαιδευμένων συμπολιτών μας που θα είναι ικανοί να συμπαρασταθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Αυτή είναι και η συμβολή μας στο εθελοντικό κίνημα, αυτό είναι το παράδειγμα που θέλουμε να δώσουμε ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρισκόμαστε στην «πρώτη γραμμή» εξυπηρέτησης των πολιτών, με δράσεις ουσίας, με δράσεις που κάνουν τον πολίτη να νιώθει ασφαλής κάθε στιγμή της ζωής του.

Χρόνια πολλά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Χρόνια πολλά σε όλους όσοι πορεύονται με μόνο γνώμονα την ανθρωπιά, την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet