Κάλεσμα προσκόπων για πυροφύλαξη στο Συγγρού
Κοινωνία

Κάλεσμα προσκόπων για πυροφύλαξη στο Συγγρού

Η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου-Μελισσίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην Εκπαίδευση Εθελοντικής Δασοπροστασίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, στις 09:30, στο κτήμα Συγγρού (πέτρινο κτήριο έναντι parking). Παράλληλα, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο (ομάδα, εταιρεία, οργανισμό, σύλλογο) να δηλώσουν συμμετοχή στη φύλαξη του δάσους κατά τον προσεχή Ιούλιο, μέσω της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Όπως γνωρίζετε, το Κτήμα Συγγρού είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου των Βορείων Προαστίων και ίσως, ο μεγαλύτερος φυσικός τόπος άθλησης & αναψυχής του Λεκανοπεδίου. Κατά καιρούς και ειδικά τους θερινούς μήνες, έχει απειληθεί η ακεραιότητά του, είτε από λάθος, είτε από εμπρησμούς.

Οι Πρόσκοποι του Αμαρουσίου εδώ και πολλά χρόνια (από το 1993) έχουν αναλάβει την φύλαξη του δάσους κατά τις νυχτερινές ώρες για έναν από τους πιο δύσκολους μήνες της αντιπυρικής περιόδου, τον Ιούλιο.

Το καλοκαίρι του 2013 πραγματοποιήθηκε και πάλι η εθελοντική φύλαξη του Δάσους Συγγρού για τους θερινούς μήνες. Οι Πρόσκοποι του Αμαρουσίου ανέλαβαν για μια φορά ακόμη τη φύλαξη του δάσους, έχοντας την ευθύνη για την οργάνωση και τον συντονισμό τον μήνα Ιούλιο για τις ώρες 19:00 – 23:00, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιώντας 31 ημέρες φύλαξης, με τη συμμετοχή ενεργών προσκόπων, παλαιών προσκόπων, ιδιωτών, συλλόγων & οργανισμών.

Φέτος το καλοκαίρι, με τη συνεργασία & την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και του του ΙΓΕ ( Ίδρυμα Γεωπονικών Επιστημών), που είναι και ο ιδιοκτήτης – διαχειριστής του κτήματος Συγγρού, η προσπάθεια επαναλαμβάνεται. Οι Πρόσκοποι Αμαρουσίου έχουν αναλάβει και πάλι την οργάνωση, τον συντονισμό και τη διενέργεια της πυροφύλαξης του κτήματος Συγγρού για τον μήνα Ιούλιο (για τους υπόλοιπους μήνες την ευθύνη έχει το ΙΓΕ). Στη φύλαξη μπορούν να συμμετάσχουν σύλλογοι, εταιρείες, ομάδες ιδιωτών, οργανισμοί, σύλλογοι εργαζομένων, παρατάξεις κ.ά.

Η φύλαξη θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 20:00 έως τις 24:00, με ομάδες τουλάχιστον 3 ή και περισσοτέρων ατόμων, στο πυροφυλάκειο το οποίο βρίσκεται στο B.A. άκρο του δάσους.

Κάθε ομάδα/εταιρεία/οργανισμός/σύλλογος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για όσες ημέρες φύλαξης επιθυμεί, με δύο προϋποθέσεις:

Α) Τη διάθεση για την πυροφύλαξη του ελάχιστου αριθμού των συμμετεχόντων.

Β) Την τήρηση των ημερομηνιών και του ωραρίου της πυροφύλαξης.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν υποχρέωση να φέρουν οποιοδήποτε εξοπλισμό μαζί τους για την πυροφύλαξη, εκτός από προσωπικά τους είδη που θεωρούν απαραίτητα και κινητό τηλέφωνο φορτισμένο.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών πριν την έναρξη της πυροφύλαξης.

Για την πυροφύλαξη δεν απαιτείται απολύτως κανένα χρηματικό ποσό.

Κατόπιν των παραπάνω και πιστεύοντας στο ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον και την κοινωνική ευθύνη όλων μας, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην φύλαξη του δάσους Συγγρού, δηλώνοντας μας τουλάχιστον μία ημερομηνία φύλαξης και μια εναλλακτική.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Νίκος Μπόγδανος, Τοπικός Έφορος Αμαρουσίου-Μελισσίων 6944 781451

Τάσος Ρήγας, Μέλος της ομάδας εργασίας 6978 155124

Γιώργος Αφεντούλης, Μέλος της ομάδας εργασίας 6906 393629

Με εκτίμηση

Μπόγδανος Νίκος, Τοπικός Έφορος Προσκόπων Αμαρουσίου-Μελισσιών

Ατομική δήλωση συμμετοχής
Δήλωση συμμετοχής φορέα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet