ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ: Να λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή
Κοινωνία

ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ: Να λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή

Την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για τα παιδιά του Αμαρουσίου ζητεί η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

Με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νεοεκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, του γνωστοποιεί πως είναι αδύνατο να λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή στο Μαρούσι για το έτος 2019 – 2020, εξαιτίας των ελλείψεων σε κτήρια. Μάλιστα ως λύση «για το καλό των παιδιών μας» ζητά από τον υπουργό να εξαιρεθεί ο Δήμος από τη λειτουργία της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής «τουλάχιστον για το σχολικό  έτος 2019 – 2020»!

Αυτή είναι η λύση που ζητά ο κ. Πατούλης!  Να μη λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή…. 

…Την ίδια ώρα που ο Δήμος δαπανά εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας, ο κ. Πατούλης αρκείται να ενημερώσει ότι δεν έχει αρκετές αίθουσες, για να στεγάσει τα νήπια! Και για αυτό τα νήπια ΔΕΝ πρέπει να πάνε σχολείο!

«Η πρώτη χρονιά υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής βαίνει προς το τέλος της, και οι ελλείψεις, τα κενά που προκύψανε, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους ήταν μεγάλα, (σημειώνεται στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ) και αυτό είναι εύλογο αφού η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει το παραμικρό υποστηρικτικό μέτρο, δεν εξασφάλισε την ελάχιστη, επιπλέον χρηματοδότηση, προκειμένου να καλυφτούν οι επιπρόσθετες ανάγκες από την εφαρμογή της.

Πλειοψήφησαν τα υπερπληθή τμήματα, στα υπάρχοντα παλιά και ασυντήρητα κτήρια, αφού δεν δημιουργήθηκαν καινούργια και η χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές κινήθηκε στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Φέτος, επεκτείνεται η υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε 248 από τους 325 δήμους και από το ΦΕΚ ξεκαθαρίζεται ότι δεν προκαλείται δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμού, προεξοφλώντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ακόμα χειρότερη, αφού προκρίνονται δήμοι που πέρυσι δεν είχαν τη δυνατότητα να την εφαρμόσουν». 

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η εξόφθαλμη απραξία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και η απαράδεκτη στάση του κ. Πατούλη οδηγούν σε τετελεσμένα αδιέξοδα τους γονείς στρέφοντάς τους, όσους μπορούν να πληρώσουν, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού ο κ. Πατούλης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες της κυβέρνησης, όταν ο ίδιος στον έναν χρόνο τώρα που ισχύει ο νόμος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών για τη στέγαση των νηπίων. Την ίδια ώρα μάλιστα που υπάρχουν στο Μαρούσι και σχολεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τους μαθητές (π.χ. 16ο Δημοτικό).

Η προσχολική αγωγή όμως είναι δικαίωμα κάθε παιδιού και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται!  

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα του Μαρουσιού, πρέπει αποφασιστικά να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:

  • Να εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις (μόνιμο και ειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις) ώστε να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, με σύγχρονους όρους, για όλα τα παιδιά.
  • Να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες φοίτησης και για τα μικρότερα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς.

Οι εργαζόμενοι, όμως, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Αμαρουσίου πρέπει και με την ψήφο τους, στις επερχόμενες εκλογές, να καταδικάσουν τις πολιτικές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, που βλέπουν την Παιδεία συνολικά σαν εμπόρευμα και τη μόρφωση των παιδιών να εξαρτάται από το πόσο «αντέχει» η τσέπη τους, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet