Κοντά στους νέους ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Κοντά στους νέους ο Γ. Πατούλης

Στην τελετή έναρξης της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι, παρέστη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που απαρτίζει, έχοντας διαρκή συνεργασία και σύμβαση με 35 σωματεία ευρωπαϊκών χωρών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων.

Στις δύο συνδιασκέψεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο οι μαθητές καλούνται να συζητήσουν επί θεματολογίας που άπτεται της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, με στόχο να τους δοθεί η ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενεργοποιηθούν ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες μαθητές στην 29η Εθνική Συνδιάσκεψη θα πραγματευθούν θέματα, όπως η αποχή των νέων από τις Ευρωεκλογές, οι κοινωνικές αναταραχές στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, καθώς και τεχνολογικά ζητήματα, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Μετά το πέρας της Συνδιάσκεψης θα επιλεγούν επτά μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας το προσεχές φθινόπωρο στην 77η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα λάβει χώρα στο Κίεβο.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες της Συνδιάσκεψης με πρωταγωνιστές τους νέους της χώρας μας και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ίδιος προσωπικά στηρίζουν κάθε δημιουργική προσπάθεια που προάγει τη νέα γενιά και καλλιεργεί την ευρωπαϊκή συνείδηση στους νέους μας. Τον κ. Γ. Πατούλη συνόδευσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλαος Πέππας.

Οι εργασίες της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας διεξήχθησαν από 5 έως 7 Απριλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet