Λ. Μαγιάκης: Η αστυνομική επιχείρηση στη βίλα Κούβελου δεν υπηρετεί κοινωνικές ανάγκες
Κοινωνία

Λ. Μαγιάκης: Η αστυνομική επιχείρηση στη βίλα Κούβελου δεν υπηρετεί κοινωνικές ανάγκες

Παρέμβαση για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι έκανε η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Με εντολή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. σήμερα το πρωί (17-11-2019) εκκενώθηκε η βίλα Κούβελου, που ήταν υπό κατάληψη εδώ και πολλά χρόνια.

Επί 50 χρόνια η βίλα Κούβελου ρημάζει, αφού κανένα από τα Δ.Σ. του Ιδρύματος δεν υλοποίησαν στο ελάχιστο τους κοινωφελείς σκοπούς του κληροδοτήματος. Για τις  ευθύνες των μεγαλόσχημων, μελών των Δ.Σ. του Ιδρύματος, απέναντι στον Νόμο, την κοινωνία και τις διαθέτριες, το δόγμα «νόμος και τάξη» της Κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχει εφαρμογή.

Αντίθετα, για τους νέους που διέσωσαν και συντήρησαν το κτήριο και το  χρησιμοποίησαν ως χώρο για τη δική τους πολιτική, αντιφασιστική και πολιτιστική παρέμβαση το «νόμος και τάξη» ισχύει και τα ΜΑΤ ανέλαβαν να  το υλοποιήσουν με τη βία.

Η κατάληψη δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην πόλη και τους περίοικους.  Επανειλημμένα είχαν δηλώσει ότι αν αποφασισθεί να διατεθεί ο χώρος για τους σκοπούς του κληροδοτήματος, θα το εκκένωναν αμέσως.

Επομένως η ενέργεια της Κυβέρνησης δεν ήταν για να υπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες. Στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής της, οι αντίθετες απόψεις πρέπει να καταστέλλονται με βία και τρομοκρατία. Σχέδιο που βλέπουμε να ξετυλίγεται το τελευταίο διάστημα με ένταση. Μάταιος κόπος! Ποτέ δεν νίκησαν το δίκιο η καταστολή, η βία  και η τρομοκρατία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet