Λ. Μαγιάκης: Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ήδη «μπει μέσα» 21.000 ευρώ από το πάρκινγκ στην Ευτέρπης
ypodomes.com
Επιχειρήσεις – Αγορά

Λ. Μαγιάκης: Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ήδη «μπει μέσα» 21.000 ευρώ από το πάρκινγκ στην Ευτέρπης

Ερώτημα προς δημοτική αρχή για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, σε αυτό το διάστημα οι δημότες έχουν επιβαρυνθεί με 21.000 ως ενοίκιο προς τη ΣΤΑ.ΣΥ., για την παραχώρηση του χώρου στον εργολάβο.

Ακολουθεί το ερώτημα του κ. Μαγιάκη:

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη λειτουργίας του γκαράζ της Ευτέρπης (27-8-2019) και κανένας απολογισμός δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα για τα αποτελέσματα της λειτουργίας του, αν και το έχουμε ζητήσει πολλές φορές από τη δημοτική αρχή.

Δηλαδή κατά πόσο υλοποιήθηκαν οι σχεδιασμοί της διοίκησης Πατούλη ότι το πάρκινγκ:

  • Θα εξυπηρετούσε τους πολίτες που επισκέπτονται το κέντρο.
  • Θα συνέτεινε στην αύξηση της εμπορικής  κίνησης.
  • Θα βελτίωνε το κυκλοφοριακό και την ποιότητα του περιβάλλοντος.
  • Θα γινόταν σημείο αναφοράς και πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη γνώμη μας τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη, γι’ αυτό και η σιωπή της τωρινής διοίκησης.

Αντίθετα, ο Δήμος δαπάνησε σχεδόν 500.000 για τη διαμόρφωση της επιφάνειας της πλατείας και ακόμα περιμένουμε να τοποθετηθούν στην πλατεία οι ηλεκτρονικές ενημερωτικές πινακίδες για τις οποίες δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για την τύχη τους.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το πρώτο εξάμηνο του 2020 ο Δήμος πλήρωσε προς τη ΣΤΑ.ΣΥ. ενοίκιο του χώρου που παραχώρησε στον εργολάβο ύψους 22.078 ευρώ (ΚΑ 30-6232.001), ενώ τα έσοδα που είχε για το ίδιο χρονικό διάστημα από τον εργολάβο ήταν μόλις 999 ευρώ (ΚΑ 0111.010).

Δηλαδή, δεν φθάνει που οι πολίτες και οι έμποροι δεν είδαν καμία βελτίωση, αλλά χρεώθηκε και ο Δήμος περίπου 21.000 ευρώ για να πληρώνει το ενοίκιο στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος

Θα προβεί η δημοτική αρχή άμεσα σε απολογισμό της λειτουργίας του γκαράζ της Ευτέρπης για τον χρόνο που πέρασε, εν όψει μάλιστα και της συζήτησης του ΣΒΑΚ, που προβλέπει ελεγχόμενη στάθμευση στο Μαρούσι.

Ο ερωτών δημοτικός σύμβουλος

Λ. Μαγιάκης

Επικεφαλής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet