Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: Τιμούμε την ιερή αποστολή της Μητέρας
Κοινωνία

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη: Τιμούμε την ιερή αποστολή της Μητέρας

Μήνυμα για τη σημερινή Γιορτή της Μητέρας στέλνει η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Επαμεινώνδα Γαρδέλη Μαρούσι μπορείς – Το μέλλον στα χέρια σου, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η μητέρα ήταν, είναι και θα είναι, ένα σύμβολο αγάπης, στοργής, κατανόησης, εγκαρτέρησης, τρυφερότητας, δύναμης, αντοχής και υπομονής. Είναι το σύμβολο της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης απέναντι στις αντιπαλότητες και τα μίση. Η μητέρα είναι ο προστάτης και ο θεματοφύλακας των αξιών και των αγαθών του πολιτισμού. Αυτή διατηρεί την παράδοση, την εξευγενίζει, την αυξάνει και την παραδίδει από γενιά σε γενιά.

Αυτή την «ιερή αποστολή» της μητέρας, όλα αυτά που χρωστούμε στην κάθε μητέρα, μάνα, μαμά τιμούμε τη Δευτέρα 13 Μαΐου στην εκδήλωση αφιερωμένη σε πρόσωπα «ηρωίδων» γυναικών, επώνυμων και ανώνυμων, όλες «σύμβολα» και πρότυπα μητρότητας που μέσα από τον ρόλο της η καθεμιά, μέσα από τον προσωπικό της αγώνα και την προσωπική της διαδρομή, έχει τιμήσει την υπέρτατη αξία της Μητέρας.

Είναι μία ευκαιρία, σε αυτό το πρόσωπο, τη μητέρα του καθενός μας, που οφείλουμε καθημερινό σεβασμό, να δούμε μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις πώς μπορούμε να τη στηρίξουμε ώστε να μπορεί αβίαστα να υπηρετεί τον ύψιστο ρόλο με την οποία την ευλόγησε η φύση. Γιατί μητέρα δεν είναι μόνο η έμπνευση για τη δημιουργία της ζωής αλλά η πηγή της ζωής. Είναι η ίδια η Ζωή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet