Μαρούσι: Εξελίξεις γύρω από τον Οίκο Τυφλών
Κοινωνία

Μαρούσι: Εξελίξεις γύρω από τον Οίκο Τυφλών

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 21 Μαρτίου, στην ώρα του Δημότη, ζήτησε και έλαβε τον λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αγίου Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου σχετικά με το ζήτημα του Οίκου Τυφλών.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Βασίλειος Μπακάλης ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της και των συμβατών όρων του κληροδοτήματος για επαναλειτουργία του χώρου. Πέρα από τις μακροπρόθεσμες λύσεις, ο κ. Μπακάλης ζήτησε άμεσες ενέργειες καθαρισμού, απολύμανσης και σφράγισης του επικίνδυνου πλέον χώρου για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, τόνισε πως τα νομικά ζητήματα γύρω από τον Οίκο Τυφλών είναι πολύπλοκα και πρέπει άμεσα ο Δήμος να καταλήξει σε συγκεκριμένο νομικό τρόπο διεκδίκησης από τη μεριά του, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο να υπάρξει λύση μέσω της ανασύστασης του σωματείου που λειτουργούσε το ίδρυμα. Επίσης, δεσμεύτηκε άμεσα στο επόμενο διάστημα να γίνουν ενέργειες καθαρισμού και σφράγισης του χώρου και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε να δοθεί μια «τελική λύση», με συνεννόηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet