Μεγάλη η συμμετοχή στις εθελοντικές δράσεις σε 8 σημεία αναφοράς στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μεγάλη η συμμετοχή στις εθελοντικές δράσεις σε 8 σημεία αναφοράς στο Μαρούσι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και παρουσία του δημάρχου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, διοργανώθηκαν με επιτυχία και πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις Εθελοντισμού σε οκτώ σημεία – περιοχές της πόλης το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021.

Οι δράσεις εθελοντικού καθαρισμού για το περιβάλλον έγιναν με την οργάνωση και συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας «Save Your Hood», του Γραφείου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου, καθώς και με μέλη συλλόγων, σχολείων και δημοτών αυτών των περιοχών.

Συγκεκριμένα οι δράσεις έλαβαν χώρα στα σημεία: Κτήμα Συγγρού, Κτήμα Καρέλα, Ηπειρώτικα Παραρεμάτιος Περιοχή, άλσος Παραδείσου, Παραρεμάτιος Κορυτσάς, Πάρκο Τσαρούχη, πλατεία Ζεκάκου στον Σωρό και σημεία στην Παραρεμάτια περιοχή επίσης στον Σωρό.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου επισκέφθηκε το πρωί τα σημεία συνάντησης ξεκινώντας από το Κτήμα Συγγρού, όπου συμμετείχαν και μαθητές από το 18ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ»  και στο τέλος τη περιοχή του Σωρού στην πλατεία Ζεκάκου.

Ο κ. Αμπατζόγλου, αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Σήμερα σε πάρα πολλά σημεία του Αμαρουσίου συμβαίνουν δράσεις που αφορούν την καθαριότητα και εκτενέστερα  δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, την απομάκρυνση σκουπιδιών, σπασμένων μικρών κλαδιών και ό,τι άλλο χρειάζεται για μία όμορφη και καθαρή πόλη. Η συνεισφορά όλων την ημέρα του περιβάλλοντος είναι συγκινητική, αφού σύλλογοι, πολίτες αλλά και μαθητές δημοτικού σχολείου παίρνουν μέρος για μία βιώσιμη πόλη. Το Περιβάλλον είναι το σπίτι μας, η ζωή μας η ίδια και όλοι μαζί πρέπει να το υπερασπιστούμε».

Στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού της πόλης μεταξύ άλλων συμμετείχαν: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γραμματέας του «Εξωραϊστικού Συλλόγου Λάκκας- Κόττου», Δημήτρης Σμυρνής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Σταθούλης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Νέας γενιάς και Εθελοντισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, το μέλος Δ.Σ. ΟΚΟΙΠΑΔΑ και μέλος επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Σκιντζού, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕΦΙΠΟ, Κώστας Γεωργίου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λάκκας-Κόττου, Αθανάσιος Νησιώτης και η έφορος, Ανδρομάχη Τσουκαλά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet