Μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το Πολυιατρείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το Πολυιατρείο Αμαρουσίου

Μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε κατοίκους και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού – Λάκκα Κόττου «Άγιος Ελευθέριος» πραγματοποίησε ομάδα εθελοντών ιατρών του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που πραγματοποιείται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, σταθερά τα τελευταία χρόνια από ομάδα εθελοντών του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου, περιλαμβάνει υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος ΒΜΙ (Body Mass Index) με μέτρηση του ύψους και του βάρους, λήψη και καταγραφή λεπτομερούς ιστορικού παθήσεων και προδιαθεσικών παραγόντων για οστεοπόρωση του ασθενή, μέτρηση οστικής πυκνότητας, εκτίμηση των αποτελεσμάτων και του καταγματικού κινδύνου με τη μέθοδο FRAX TOOL, καθώς και θεραπευτικές συμβουλές.

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του προγράμματος ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Προγράμματα όπως το συγκεκριμένο έχουν ως στόχο την πρόληψη και την προστασία της υγείας του πληθυσμού. Είναι σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιου είδους προγράμματα πρόληψης γιατί ευαισθητοποιούν τους πολίτες και τους εξασφαλίζουν καλύτερη υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτές που διανύουμε, που το σύστημα Υγείας και το κοινωνικό κράτος καταρρέουν. Θέλουμε τους κατοίκους αυτής της πόλης να είναι υγιείς και για τον σκοπό αυτό θέλουμε με κάθε τρόπο να τους προσφέρουμε πρόσβαση σε διαγνωστικές και προληπτικές διαδικασίες».

Οι μετρήσεις αφορούσαν στην επανεκτίμηση της κατάστασης ασθενών έναν χρόνο μετά την προηγούμενη μέτρηση, ενώ σημαντική ήταν η ευαισθητοποίηση νέων μελών προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρόληψης της οστεοπόρωσης.

Υπεύθυνος του προγράμματος, που πραγματοποίησε εθελοντικά τον έλεγχο, ήταν ο χειρουργός ορθοπεδικός, με εξειδίκευση στην οστεοπόρωση και στα μεταβολικά νοσήματα των οστών Αντώνης Παρτσινέβελος, ενώ τις μετρήσεις πραγματοποίησε η βοηθός μικροβιολόγου του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet