Με είδη παντοπωλείου και οπωροκηπευτικά συνεχίστηκε η διανομή επισιτιστικής βοήθειας στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με είδη παντοπωλείου και οπωροκηπευτικά συνεχίστηκε η διανομή επισιτιστικής βοήθειας στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ στο Μαρούσι

Με επιτυχία διαχειρίστηκε και διένειμε ο Δήμος Αμαρουσίου είδη παντοπωλείου και οπωροκηπευτικών, ως επικεφαλής εταίρος της Σύμπραξης Βόρειου Τομέα Αττικής, στο πλαίσιο της Νέας Πράξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του απόρους (ΤΕΒΑ), όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Ειδικότερα, το διήμερο 14-16 Οκτωβρίου 2020, διανεμήθηκαν στους έξι Δήμους της Σύμπραξης: φέτα (2050τμχ), γραβιέρα (2050τμχ), ελαιόλαδο (1345τμχ), κολοκύθια (2.800 κιλά) και τομάτες (2.800 κιλά).

Στον Δήμο Αμαρουσίου οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι 317 ωφελούμενες οικογένειες (608 μεμονωμένοι ωφελούμενοι), οι οποίες έλαβαν αντίστοιχες ποσότητες προϊόντων ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ενώ η προσέλευση των ωφελουμένων έφθασε στο 60%.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι πέντε Δήμοι της Σύμπραξης έλαβαν προϊόντα ανάλογα με τις οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα, προσθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Η διοίκηση αναφέρει ότι επισιτιστική βοήθεια έλαβαν:

Στον Δήμο Μεταμόρφωσης 220 οικογένειες, στον Δήμο Πεντέλης 147 οικογένειες, στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης 118 οικογένειες, στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού 47 οικογένειες και στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού 3 οικογένειες.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για την επιτυχή διαχείριση και διανομή της επισιτιστικής βοήθειας και υπογραμμίζει:

«Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού είναι καθοριστικός στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών, καθώς και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».      

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αμαρουσίου, υπό την εποπτεία του προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου, Πέτρου Κόνιαρη, τηρουμένων όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι της Covid-19, τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για τους εργαζόμενους, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.        

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet