Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επανάληψη της 1ης περιπατητικής πολιτιστικής διαδρομής του Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επανάληψη της 1ης περιπατητικής πολιτιστικής διαδρομής του Δήμου Αμαρουσίου

Για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική περιήγηση στο Μαρούσι το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος περιπατητικών διαδρομών σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς της πόλης, υπό τη διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) και του προέδρου της Νίκου Πέππα.

Η ιστορία και ο πολιτισμός του Αμαρουσίου αναβίωσαν μέσα από τα σημεία – σταθμό των περιπατητικών περιηγήσεων για μία ομάδα Μαρουσιωτών και μη, ενώ η καθοδήγηση έγινε με τη χρήση συσκευών ομαδικής ξενάγησης  όπου η ξεναγός είχε τη δυνατότητα να απευθύνεται ταυτόχρονα σε όλους τους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, σε δηλώσεις του εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των Περιπάτων Πολιτισμού και σημειώνει: «Οι πολιτιστικές περιηγήσεις στην πόλη μας προσφέρουν στους επισκέπτες μια πολύτιμη εμπειρία από την πλούσια ιστορική κληρονομιά του Αμαρουσίου. Στους περιπάτους αυτούς ζωντανεύουν ιστορίες του Δήμου μας, διατηρώντας έτσι το πέρασμά τους από γενιά σε γενιά. Ο πολιτιστικός και εκπαιδευτικός ρόλος που χαρακτηρίζει αυτούς τους περιπάτους σηματοδοτούν τις πρωτοβουλίες μας ως δημοτική αρχή που σκοπεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Μας συγκινεί η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που αποτελεί δείγμα θέλησης σε ιστορικές αναδρομές».

Διαβάστε αναλυτικά για την επανάληψη της περιπατητικής διαδρομής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet