Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η 36η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η 36η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Αμαρουσίου

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή Μαρουσιωτών το τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα των επομένων δύο ημερών έχει ως ακολούθως:

  • Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 9:00-13:30.
  • Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00-19:30.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213 2031940, επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου. 

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών, αναφέρει η δημοτική αρχή, ενώ προσθέτει ότι τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο κ. Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρα της 36ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρο Κόνιαρη, δήλωσε:

Η συμμετοχή των Μαρουσιωτών ήδη από την πρώτη ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι μεγάλη. Η ανταπόκριση που δείχνουν οι συμπολίτες μας είναι συγκινητική. Όπως συγκινητική είναι και η προσπάθεια που κάθε φορά καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, έτσι ώστε ο θεσμός της αιμοδοσίας να βρίσκεται στην κορυφή των δράσεων αλληλεγγύης του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet