Με 200 φιάλες αίματος ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος Δήμου Αμαρουσίου μετά την 34η Εθελοντική Αιμοδοσία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με 200 φιάλες αίματος ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος Δήμου Αμαρουσίου μετά την 34η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 34η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (16 & 17 Ιουνίου 2020), κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσέφεραν αίμα, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Στην 34η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 200 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών, με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Στη συγκεκριμένη αιμοδοσία, οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού, για την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την πρόληψη της εξάπλωσης της Covid-19. 

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες,  βρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε:

«Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενισχύοντας με πολλές δεκάδες φιάλες αίματος την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας.

»Η προσπάθεια μας αυτή στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών μας, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς και τους συγχαίρω για την ευαισθησία τους προς τον συνάνθρωπο.

»Εύχομαι οι πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας των εθελοντών αιμοδοτών μας να βρουν πολλούς ακόμη μιμητές, ώστε σε κανέναν να μη λείψει το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, όταν θα έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος».

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία έχουν την δυνατότητα να εφοδιαστούν με την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Την αιμοληψία διεκπεραίωσε το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Την επίβλεψη της 34ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις «Coca Cola 3E» και  «Bread Factory», για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει «ανοικτή» στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για όσους εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν.

Το επόμενο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet