Μ. Διακολιού: Ας βγάλουμε συμπεράσματα από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Ας βγάλουμε συμπεράσματα από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Μήνυμα για τη σημερινή μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού εξέδωσε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, στο οποίο κι αναφέρει τα εξής:

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες, γιατί σαν σήμερα γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας: Η Γενοκτονία του Πόντου.

Στις 19 Μαΐου 1919 ξεκίνησε από τους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ η τελευταία φάση του πογκρόμ που είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν οι ποντιακές κοινότητες που έως τότε άνθιζαν οικονομικά και πολιτιστικά, να δολοφονηθούν εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι, και όσοι απέμειναν να ξεριζωθούν και πέσουν στη δυστυχία της προσφυγιάς.

Είναι γνωστές οι πολιτικές επιλογές και οι διεθνείς συσχετισμοί που οδήγησαν στην καταστροφή αυτή και σε άλλες μετά από αυτή. Με την ευκαιρία της ιστορικής αυτής ημέρας οφείλουμε όλοι να βγάλουμε συμπεράσματά μας και να αναλάβουμε την ευθύνη των δικών μας πολιτικών επιλογών, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ζούμε κάτω από την εκμετάλλευση και να ενεργούμε βασιζόμενοι σε αλλότρια συμφέροντα, παρά μόνο στα δικά μας.

Έχουμε, όλοι οι Έλληνες, χρέος και καθήκον να διατηρήσουμε αναλλοίωτη και ζωντανή τη μνήμη της ιστορίας μας. Γι αυτό οφείλουμε θερμά συγχαρητήρια στους ποντιακούς συλλόγους, όπως τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ» που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, που πρωτοστατεί στη διαφύλαξη της μνήμης και της ποντιακής παράδοσης, τιμώντας τους προγόνους μας και συνεχίζοντας επάξια την κληρονομιά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet