Μ. Διακολιού: Δικαιωθήκαμε στο θέμα της υπογειοποίησης του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Δικαιωθήκαμε στο θέμα της υπογειοποίησης του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

Για δικαίωση της παράταξής της, Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή και του προγράμματός της από την ίδια τη Διοίκηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου κάνει λόγο η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού. Όπως αναφέρει, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Μεταφορών, στη συνάντησή του με τον υπουργό Αχ. Καραμανλή, ο δήμαρχος πρότεινε την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ (των γραμμών και του σταθμού του τρένου) στο τμήμα Ηράκλειο – Μαρούσι.

Η κ. Διακολιού, αφού ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει τη συγκεκριμένη προσπάθεια, προσθέτει ότι την πρόταση αυτή την είχε κάνει ήδη από το έτος 2016, τότε που ήταν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, και την ενέταξε στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής το 2019.

Πρόκειται, όπως λέει, για πρόταση την οποία είχε υποβάλει, καθώς τη θεωρούσε ως σημαντική προοπτική για την ενίσχυση του εμπορικού κέντρου Αμαρουσίου, που θα μπορούσε να το καταστήσει ελκυστικό προορισμό, ακόμη και έναντι των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Επιπλέον θα συνέβαλε και στην αναβάθμιση της εμπορικής αξίας των ιδιοκτησιών του κέντρου. Υπενθύμισε δε, ότι ένα από τα επιχειρήματα της αντίθεσής της για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ Ευτέρπης ήταν ότι θα δυσχέραινε την υλοποίηση αυτής της προοπτικής, αφού θα εμπόδιζε τα υπόγεια κατασκευαστικά έργα.

Την πρόταση αυτή, η κ. Διακολιού την παρουσίασε ολοκληρωμένη, «με όραμα την κατασκευή μιας μεγάλης πλατείας που θα ενοποιεί τα δύο τμήματα του Αμαρουσίου που σήμερα χωρίζει ο ΗΣΑΠ, τη λειτουργική ενοποίηση της πλατείας αυτής με τα γειτονικά νεοκλασικά του Δήμου και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου στους χώρους των υπογειοποιημένων γραμμών του τρένου». Είχε προτείνει μάλιστα η υπογειοποίηση να τελειώνει στο ΚΑΤ, ώστε να ωφεληθούν αντίστοιχα όλοι οι Μαρουσιώτες των περιοχών κοντά σε σταθμό τρένου.

Για την πρόταση αυτή η κ. Διακολιού, όπως τονίζει, λοιδορήθηκε «και μάλιστα σκαιά και σκληρά, όχι μόνο από τον προηγούμενο δήμαρχο, αλλά και από τους τότε συνεργάτες του, που συνεχίζουν να είναι συνεργάτες του νυν δημάρχου», προσθέτοντας ότι «φυσικά, σε καθεμιά από τις άδικες αυτές επιθέσεις έχει δοθεί απάντηση καταλλήλως».

«Δεν είχαμε υποστήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου (πρόεδρος. κ. Γ. Νικολαράκος, φίλα προσκείμενος στον κ. Πατούλη, νυν αντιδήμαρχος του κ. Αμπατζόγλου), παρ’ όλο που οι έμποροι θα ήταν οι πρώτοι ωφελούμενοι από αυτήν» επισημαίνει η κ. Διακολιού και συμπληρώνει:

«Τότε ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν “απασχολημένος” να στηρίζει την κατασκευή του πάρκινγκ Ευτέρπης, ως λύση για τα προβλήματα των εμπόρων. Δεν ξέρουμε, αν όλοι εκείνοι που χαρακτήριζαν “όνειρα” και “παραμύθια” την πρόταση αυτή, συνεχίζουν να το πιστεύουν τώρα που ο νέος δήμαρχος την υποστηρίζει και τη διεκδικεί. Ας απαντήσουν στον κ. Θ. Αμπατζόγλου. Ξέρουμε όμως ότι η δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή δικαιώθηκε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet