Μ. Διακολιού: Η δημοτική αρχή του Θ. Αμπατζόγλου διακρίνεται για τη διαχειριστική αδιαφάνεια
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Η δημοτική αρχή του Θ. Αμπατζόγλου διακρίνεται για τη διαχειριστική αδιαφάνεια

Ότι «η δημοτική αρχή του Θ. Αμπατζόγλου διακρίνεται για τη διαχειριστική αδιαφάνεια» τονίζει η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή Μαίρη Διακολιού, με αφορμή τον διαγωνισμό για το αστικό πράσινο.

Ειδικότερα, η κ. Διακολιού αναφέρει:

«Η παρούσα δημοτική αρχή του κ. Αμπατζόγλου διακρίνεται για τη διαχειριστική αδιαφάνεια. Ο δημοτικός συνδυασμός που διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου τα τελευταία 16 χρόνια σε ένα είναι συνεπής: στο “σκοτάδι”, ακόμη και όταν διαχειρίζεται τα οικονομικά της συντήρησης του πρασίνου αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό που ακούγεται σαν ανέκδοτο είναι το επιχείρημα στο οποίο εδράζεται η προώθηση εκατομμυρίων ευρώ σε εργολάβους εκ μέρους της 16ετούς δημοτικής μας αρχής: τα σπρώχνει -λέει- στους εργολάβους, επειδή δεν έχει δημοτικό προσωπικό για να εκτελέσει τις ανάλογες εργασίες.

Αποκρύπτει βέβαια: α) ότι η ίδια έκανε και κάνει κάθε πολιτική πράξη όλα αυτά τα χρόνια για να απαξιώσει το δημοτικό προσωπικό, β) η ίδια η δημοτική μας αρχή στήριξε και στηρίζει τις κυβερνητικές πολιτικές για την συρρίκνωση του προσωπικού των Δήμων και την αποστράγγιση των κρατικών εσόδων που δικαιούνται.

Την τακτική της νυν δημοτικής αρχής ενίσχυσε από την αρχή της νυν θητείας της η νομική κατοχύρωση της αδιαφάνειας στους Δήμους που εισήγαγε και θεσμοθέτησε το 2019 η αρμόδια ηγεσία της παρούσας κυβέρνησης [σ.σ.: όχι τυχαία είναι η ίδια κομματική ηγεσία που έχρισε υποψήφιο δήμαρχο τον Θ. Αμπατζόγλου].

Αφαίρεσε ελεγκτικές διαδικασίες από το κυρίαρχο, το μόνο δημοκρατικά νομιμοποιημένο από τις/τους πολίτες/ιδες Δημοτικό Συμβούλιο και τις μεταβίβασε αποκλειστικά στην Δημοτική Οικονομική Επιτροπή στην οποία, από τους 10 συνδυασμούς και παρατάξεις των εκλογών του 2019, μετέχουν πια μόνο δύο: α) εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του κ. Αμπατζόγλου και β) εκπρόσωποι μόνο του συνδυασμού του κ. Καραμέρου από την αντιπολίτευση.

Η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή:

  • Καταγγέλλουμε και αντιπαρατασσόμαστε στην αδιαφάνεια και σε όσες πολιτικές δυνάμεις (σ.σ.: δημοτικές, κυβερνητικές, κρατικές, κομματικές) την προωθούν με αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις και νόμους.
  • Υποστηρίζουμε την καταγγελία για αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση κάθε δημοκρατικής, αντιπολιτευόμενης πολιτικής δύναμης, στο πλαίσιο του σοβαρού και τεκμηριωμένου ελέγχου και της κριτικής που θεσμικά υποχρεούται να ασκεί, εκπροσωπώντας το συμφέρον των πολιτών.

Αν πληροί αυτά τα κριτήρια η τελευταία καταγγελία σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Καραμέρου την υποστηρίζουμε και ζητούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης με όλους τους τρόπους που προβλέπει η νομοθεσία, πέρα από την πολιτική καταγγελία με τη διατύπωση λόγου.

Για να εξηγούμαστε όμως και να μην παρεξηγούμαστε:

Ωστόσο, θυμίζουμε ότι ο συνδυασμός του κ. Καραμέρου είναι συνυπεύθυνος για την αδιαφάνεια στην λειτουργία των κρίσιμων Δημοτικών Επιτροπών. Με συγκεκριμένη πολιτική επιλογή του δεν επέτρεψε την συμμετοχή περισσότερων δυνάμεων της αντιπολίτευσης στα Συμβούλια μελών τους, μετά την αλλαγή του νόμου για την απαράδεκτη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια, στις Επιτροπές.

Επιπλέον, πλην ελαχιστοτάτων περιπτώσεων – όπως η τελευταία ανακοίνωση – ουδέποτε ενημερώνει δημόσια για το τι συμβαίνει σε αυτές τις συνεδριάσεις, ούτε διαθέτει/διακινεί σχετικά έγγραφα που μόνο η ίδια – ως μέλος τους – μπορεί να έχει, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, που – κατά τα άλλα – περιλαμβάνει έξι παρατάξεις και συνδυασμούς
(σ.σ.: μετά την μετεκλογική συγχώνευση τεσσάρων για να σχηματίσουν δημοτική αρχή).

Σε συνέπεια με την παραπάνω πολιτική επιλογή του συνδυασμού του κ. Καραμέρου:

Είτε η δημοτική αρχή του κ. Αμπατζόγλου στην συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών υποθέσεων που διαχειρίστηκε μέχρι τώρα, ήταν διαφανής και εντάξει, είτε ο συνδυασμός του κ. Καραμέρου δεν έκανε και τόσο καλά την ελεγκτική του δουλειά, την οποία αποφάσισε να κάνει εντελώς μόνος του, “ξεπλένοντας” έτσι στην πράξη μέχρι τώρα τη δημοτική αρχή.

Επίσης, δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα “εξαντλήσει” μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση διαγωνισμού τα περιθώρια του νόμου για ελέγχους διαφάνειας, όπως υπόσχεται στην σχετική ανακοίνωσή του, και δεν το έκανε μέχρι τώρα, τουλάχιστον για τα 10 εκατομμύρια ευρώ που ισχυρίζεται ότι έχει ξοδέψει ήδη με την ίδια αδιαφάνεια η δημοτική αρχή Αμπατζόγλου;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet