Μ. Διακολιού: Η διοίκηση του ΙΓΕ συνεχίζει να αυθαιρετεί από… λάθος του εργολάβου
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Η διοίκηση του ΙΓΕ συνεχίζει να αυθαιρετεί από… λάθος του εργολάβου

Στις 15|07|20 το πρωί ακόμη μία αυθαίρετη και παράνομη πράξη με κατασκευή έγινε προσπάθεια να υλοποιηθεί εις βάρους του Δάσους Συγγρού και ενάντια στους πολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες τους, όπως καταγγέλλει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

Όπως υποστηρίζει η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, το πρωί της συγκεκριμένης μέρας, ιδιωτικό συνεργείο ξεκίνησε να τοποθετεί βαρέος τύπου βιομηχανικά κιγκλιδώματα πάνω από την πετρόχτιστη μάνδρα του Δάσους Συγγρού, που βρίσκεται δεξιά της θύρας του επί της οδού Βορείου Ηπείρου.

Κάτοικοι της περιοχής αμέσως ειδοποίησαν για να ενημερώσουν το ΙΓΕ, τον Δήμο Αμαρουσίου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία, αφού ζητούσαν να γίνει και έλεγχος αν αυτές οι εργασίες έχουν την απαιτούμενη άδεια. Κανένας εκπρόσωπος αυτών των αρμόδιων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών δεν προσήλθε για να ελέγξει ή να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες, όπως υποστηρίζει η κ. Διακολιού. Μόνο εκ μέρους του ΙΓΕ -όπως δήλωσε- εμφανίστηκε υπάλληλος που δήλωσε ότι τα κάγκελα από λάθος του εργολάβου είχαν τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, και ότι το σωστό σημείο ήταν 50 μέτρα πιο πάνω, επί της ίδιας οδού, όπου η μάνδρα είναι πιο κοντή. «Στη συνέχεια όμως η διοίκηση του ΙΓΕ άλλαξε δικαιολογία για να καλύψει την παρανομία στην οποία είχε προβεί» αναφέρει η σύμβουλος, προσθέτοντας ότι πολίτες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να αφαιρεθούν τα παράνομα κιγκλιδώματα.

Η μάντρα χωρίς τα κιγκλιδώματα.

«Η νέα αυθαίρετη κατασκευαστική παρέμβαση, καθώς και οι αντιφάσεις και τα ψέματα, δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνονται. Καθιστούν τον πρόεδρο του ΙΓΕ κ. Θυμάκη και μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου αναξιόπιστους ως προς το καθήκον τους να τηρούν τον νόμο. Δηλαδή τη βασική προϋπόθεση για να μην παραβιάζονται οι όροι και να μην εκτρέπονται οι σκοποί του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού, που διέπει το Δάσος Συγγρού. Όμοιες ευθύνες αφορούν και όσους/-ες συγκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες τους» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή και συμπληρώνει:

«Η παράταξή “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” και η επικεφαλής της, Μ. Διακολιού, καταγγέλλουν τις ενέργειες του ΙΓΕ. Ζητούν από τους Δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς να ξεκαθαρίσουν δημόσια αν στηρίζουν τις αυθαιρεσίες του ΙΓΕ. Έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο με παρεμβάσεις και παραστάσεις σε αρμόδιες αρχές, καθώς προβαίνουν σε ενέργειες για την ενημέρωση και εγρήγορση των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet