Μ. Διακολιού: Θα κάνει το σωστό για τους εργαζόμενους του Δήμου  ο δήμαρχος Αμαρουσίου;
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Θα κάνει το σωστό για τους εργαζόμενους του Δήμου ο δήμαρχος Αμαρουσίου;

«Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων εκδικαζόταν την Τρίτη (11/02) προσφυγή συμβασιούχων εργαζομένων, προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία σε καιρούς πολύ μεγάλης δυσκολίας για κάθε οικογενειάρχη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

Πρόκειται για Μαρουσιώτες που εργάζονταν μέχρι πρότινος σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου, προσφέροντας απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες για τους πολίτες, όπως τονίζει η κ. Μ. Διακολιού, η οποία παρευρέθηκε και παρακολούθησε την συνεδρίαση, υποστηρίζοντας «το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων».

«Δυστυχώς, η δημοτική αρχή του Θ. Αμπατζόγλου επέλεξε στη δίκη να στείλει ως εκπρόσωπό της δικηγόρο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, για να δηλώσει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αρνείται την αίτηση των εργαζομένων και ότι δεν ενδιαφέρεται για να κρατήσει στην εργασία τις/τους εξήντα και πλέον εργαζόμενες και εργαζόμενους» αναφέρει η δημοτική σύμβουλος και προσθέτει:

«Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέχθηκε πρόσφατα με τον συνδυασμό του δημάρχου και που ορίστηκε πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον δήμαρχο πόσο αναγκαίοι είναι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, ο κ. Π. Κόνιαρης, προσήλθε στο δικαστήριο για να καταθέσει αυτήν την αλήθεια. Έτσι, παρουσιάστηκε το οξύμωρο φαινόμενο: ο μεν κ. Π. Κόνιαρης να καταθέτει μπροστά στον δικαστή ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν την δουλειά και είναι αναγκαίοι, και από την άλλη, η δικηγόρος του Δήμου -εκτελώντας εντολή της δημοτικής αρχής – να καταθέτει στον πρόεδρο του δικαστηρίου ότι ο Δήμος αρνείται την αίτηση των εργαζομένων, προφανώς ακυρώνοντας στην πράξη την απολύτως θετική και άξια συγχαρητηρίων συνδρομή του κ. Π. Κόνιαρη υπέρ τους!».

Η κ. Διακολιού υπενθυμίζει ότι η παράταξή της είχε έγκαιρα με ανακοίνωσή της αναδείξει την «ανακολουθία» της δημοτικής αρχής, των δημοτικών συμβούλων που μετέχουν σε αυτήν και του δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα.

Εν συνεχεία θέτει το εξής ερώτημα προς τον δήμαρχο, με το οποίο και κλείνει την ανακοίνωσή της:

«Ενόψει της υποβολής σημειωμάτων για το κλείσιμο της προκείμενης δίκης και ενόψει του δεύτερου δικαστηρίου που ακολουθεί σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 21/2, για τη δεύτερη ομάδα εργαζομένων, προτίθεται να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της στήριξής τους και να μην εμμείνει στη λογική της αντιδικίας με τους εργαζομένους, ως θα όφειλε;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet