Μ. Διακολιού: Κακοί οιωνοί για το δάσος Συγγρού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Κακοί οιωνοί για το δάσος Συγγρού

Με αφορμή την ανακοίνωση της μετατροπής του Κτήματος Συγγρού σε «αγρόκτημα πόλης» η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, Μαίρη Διακολιού, κάνει λόγο για «κακούς οιωνούς» για τον χώρο και ζητεί «να αποτραπεί κάθε προσπάθεια αλλοίωσης του δασικού χαρακτήρα του διά της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσής του».

Ακολουθεί η δήλωση της κ. Μ. Διακολιού:

Κακοί οιωνοί – Η μετατροπή του Δάσους Συγγρού σε «αγρόκτημα πόλης» και η ανάμειξη ιδιωτών επενδυτών στη διαχείρισή του

Αρχικά να ευχηθώ καλή πορεία και καλή δύναμη στο νέο, Μαρουσιώτικο, επί το πλείστον, Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ στο καθήκον του για τη διαχείριση του Δάσους Συγγρού.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγγειλε με την ανακοίνωση των μελών του νέου Δ.Σ., την «αναβάθμιση» του Δάσους σε «Αγρόκτημα πόλης».

Πρόκειται για μια ορολογία που δεν (μου) είναι σαφής ως προς την έννοιά της, αλλά που από μόνο το άκουσμά της δημιουργεί επιφυλάξεις ως προς την έννοια της «αναβάθμισης».

Το Δάσος Συγγρού είναι από τα ελάχιστα φυσικά δάση στην Αττική, ένας σημαντικός πνεύμονας πρασίνου, και το να μετατραπεί σε «αγρόκτημα» δύσκολα ακούγεται ελπιδοφόρο.

Η δε χρήση της μεθόδου των ΣΔΙΤ μόνο καλό δεν προμηνύει γιατί η κερδοφορία των ιδιωτών επιχειρηματιών πάντα μπαίνει πάνω από το περιβάλλον.

Ζήσαμε παλαιότερα πολλές -ευτυχώς αποτυχημένες- προσπάθειες επιβουλής του Δάσους Συγγρού (π.χ. την προσπάθεια του «οικολόγου» κ. Καραμέρου να το μετατρέψει σε πόλο τουριστικής έλξης διά επιχειρηματικών μορφωμάτων τύπου cluster, ή την -με παρόμοια μέθοδο- προσπάθεια Τζανίκου να το εντάξει επιχειρηματικά στην «ανάπτυξη» των Ολυμπιακών Αγώνων 2004) και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι σε τέτοιου είδους και μεγέθους εξαγγελίες.

Εύχομαι όμως, το γεγονός του ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. είναι από το Μαρούσι να αποτελέσει κίνητρο αποτροπής κάθε τυχόν προσπάθειας αλλοίωσης του δασικού χαρακτήρα του διά της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσής του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet