Μ. Διακολιού: Να συζητηθεί στο Δ.Σ. Αμαρουσίου η αποψίλωση των θάμνων στο δάσος Συγγρού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Να συζητηθεί στο Δ.Σ. Αμαρουσίου η αποψίλωση των θάμνων στο δάσος Συγγρού

Να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου η αποψίλωση των θάμνων στο δάσος Συγγρού ζητεί η Μαίρη Διακολιού, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή.

Ειδικότερα, η Μ. Διακολιού αναφέρει:

«Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει γνώση, σας ενημερώνω ότι στο δάσος Συγγρού εδώ και κάποιες μέρες διενεργείται “καθαρισμός” σε όλη του την έκταση, ακόμη και τη δασική, ο οποίος περιλαμβάνει πλήρη αποψίλωση των θάμνων ύψους έως δύο μέτρων και υλοτομία. Οι εργασίες αυτές καταστρέφουν τις φωλιές των ζώων που ενδημούν στους θάμνους, σκοτώνουν πολλά από αυτά (ήδη βρέθηκαν κατακρεουργημένες χελώνες από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται), ενώ παρκοποιεί το καθαρό δάσος του χώρου, αλλοιώνοντας πλήρως τον χαρακτήρα του.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει γίνει κατόπιν εργολαβίας με απ’ ευθείας ανάθεση που αφορά μεταξύ άλλων και τους καθαρισμούς των καμένων δασών της Ολυμπίας, της Πάρνηθας κ.λπ. ήτοι περιοχών που έχουν υποστεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή και που ούτε κατ’ αναλογία δεν μπορεί να συγκριθούν με το δάσος Συγγρού, ώστε να υπάρξει όμοια μεταχείρισή του με αυτές.

Δεδομένης της σημασίας του δάσους Συγγρού αφ’ ενός για την ποιότητα ζωής των Μαρουσιωτών που το έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας για αναψυχή και γυμναστική και το αγαπάμε και αφ’ ετέρου για τη διατήρησή του ως οικολογικού πνεύμονα της πόλης, η καταστροφή του και η αλλοίωση του δασικού του χαρακτήρα είναι επείγουσας σημασίας και ιδιαίτερα σημαντική.

Συνεπώς, αιτούμαι την εκτός ημερησίας διάταξης συζήτησή του στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, άλλως τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου και το εν λόγω θέμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet