Μ. Διακολιού: Οι Μαρουσιώτες πληρώνουν τα δάνεια της «Άθμονον», αλλά  αγνοούν οτιδήποτε για τη διαχείριση των εσόδων της
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Οι Μαρουσιώτες πληρώνουν τα δάνεια της «Άθμονον», αλλά αγνοούν οτιδήποτε για τη διαχείριση των εσόδων της

Η επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή», δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, καταγγέλλει «αδιαφάνεια» από τη διοίκηση Αμπατζόγλου αναφορικά με τη λειτουργία τής υπό εκκαθάριση δημοτικής εταιρείας ακινήτων «Άθμονον».

Ειδικότερα, η κ. Διακολιού σημειώνει ότι «στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/3/2020, κατά τη συζήτηση του θέματος για ορισμό εκπροσώπου στην τακτική Γενική Συνέλευση της «Άθμονον» (δημοτική εταιρεία ακινήτων υπό εκκαθάριση και πολλούς «σκελετούς» στα αρχεία της), η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή διά της επικεφαλής της Μαίρης Διακολιού, διατύπωσε ενστάσεις για τη αδιαφανή λειτουργία της εταιρείας, καθώς, ενώ αυτή διαχειρίζεται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και εισπράττει μισθώματα, οι Μαρουσιώτες δεν ενημερώθηκαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο τι αποφασίζεται στις Γενικές Συνελεύσεις (Γ.Σ.), ποια είναι τα θέματα, ούτε καν πότε και πού γίνονται οι Συνελεύσεις αυτές».

Συνεχίζοντας η δημοτική σύμβουλος αναφέρει: «Ο δε κ. δήμαρχος, αντί απαντήσεως, εξήρε το γεγονός ότι πλέον γίνεται Γ.Σ., αντίθετα από το παρελθόν που δεν γινόταν (σ.σ.: ποιους να κατηγορούσε άραγε, τους δημοτικούς συμβούλους και αρμόδιους αντιδημάρχους της παράταξής του που κληρονόμησε εις όλον από τον κ. Πατούλη;), και μετέθεσε την ενημέρωση στο άδηλο μέλλον, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση, ούτε χρόνου, ούτε θεμάτων».

Σε αυτό το σημείο η επικεφαλής της «Αδέσμευτης Φωνής» υπενθυμίζει ότι «πολλά από τα δάνεια που οι Μαρουσιώτες θα πληρώνουν για δεκαετίες, τα πήρε η “Άθμονον”, η οποία έχει στην κυριότητά της μεγάλη ακίνητη περιουσία, την οποία εκμεταλλεύεται. Έτσι, ενώ πληρώνουμε τα δάνεια, αλλά τα “ξεπλένουμε” κιόλας, δεν ξέρουμε πώς γίνεται η διαχείριση των εσόδων για να γνωστοποιήσει ότι «ήδη από τις 13/3/2020 έχω καταθέσει αίτηση (αρ. πρωτ. 12773) προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σταθούλη και την «Άθμονον» για να μου δοθούν αντίγραφα των προσκλήσεων και των πρακτικών των αποφάσεων των Τακτικών και Έκτακτων Γ.Σ. της Άθμονον από την ίδρυσή της έως τώρα. Φαντάζομαι, ότι (αν είναι αληθές ότι δεν γίνονταν Γ.Σ. στο παρελθόν), ο όγκος των εγγράφων δεν θα είναι τόσο μεγάλος».

Δυστυχώς, συνεχίζει η κ. Διακολιού, «ούτε η διοίκηση του Δήμου, ούτε οι εκκαθαριστές της «Άθμονον» μου χορήγησαν τα στοιχεία τα οποία ζήτησα, αγνοώντας παντελώς το αίτημά μου», ενώ τέλος σημειώνει ότι «συνεπώς, έχω κάθε λόγο να υποψιάζομαι ότι η διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου έχει “τους λόγους της” που δεν χορηγεί τα έγγραφα αυτά, που ίσως να έριχναν φως στη λειτουργία της Άθμονον και τελικά, στο πώς γίνεται η διαχείριση των χρημάτων των Μαρουσιωτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet