Μ. Διακολιού: Πλήρης αδράνεια για τον ΧΕΥ Κύμης
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Πλήρης αδράνεια για τον ΧΕΥ Κύμης

Αδράνεια σε ό,τι αφορά τη χρήση του ΧΕΥ Κύμης καταλογίζει στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η κ. Διακολιού αναφέρει:

Πάει ήδη ένας χρόνος και πλέον από τότε που (προεκλογικώς), με αποφασιστικότητα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι διατράνωναν και μάλιστα ενυπογράφως, την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε άλλη χρήση του ΧΕΥ Κύμης εκτός από εκείνη του πρασίνου και της ενεργητικής αναψυχής.

Μάλιστα, ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, η διοίκηση Αμπατζόγλου εγγυήθηκε ότι το θέμα περί της κατ’ αρχήν ανάρτησης της τροποποίησης της χρήσης γης του συγκεκριμένου οικοπέδου ως Κοινόχρηστος Χώρος θα ερχόταν προς ψήφιση στο τότε προσεχές Δ.Σ.. Έκτοτε, πολλά Δημοτικά Συμβούλια διεξήχθησαν, αλλά η κατάσταση στο ΧΕΥ Κύμης παραμένει αναλλοίωτη. Όχι απλώς η πρόσβαση των πολιτών είναι αδύνατη στον χώρο, αλλά κατά κατάχρηση αυτού, ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει εργολαβίες του Δήμου, σταθμεύει μόνιμα σε αυτόν τα μηχανήματά της.

Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου στο διάστημα αυτό συναντήθηκε πλείστες όσες φορές με τον ομόλογό του, του Ηρακλείου Αττικής, κ. Μπάμπαλο, αλλά καμία ανακοίνωση δεν εξεδόθη για το θέμα αυτό.

Σήμερα, η διοίκηση αδρανής και ασυνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, τι αναμένει για να πάρει στα χέρια της την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ψαλιδίου, προωθώντας επιτέλους το δίκαιο αίτημά τους;

Τυχόν εμπορευματοποίηση του ΧΕΥ Κύμης ουσιαστικά θα δυναμιτίσει ολοσχερώς την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφοριακή κατάσταση στη γειτονιά του Ψαλιδίου και μάλιστα στο εσωτερικό της. Η μετατροπή του ΧΕΥ Κύμης σε δημόσιο, κοινόχρηστο χώρο, είναι απόλυτα απαραίτητη για την λειτουργία  της γειτονιάς, σε συνδυασμό με μία συνολική μελέτη ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής που θα λαμβάνει υπόψη της την πραγματικότητα της επιδείνωσής της (που διαμορφώθηκε με την αρωγή της προηγούμενης και της νυν διοίκησης), όπως έχει προκύψει από το σύνολο των υπερτοπικών χρήσεων που λειτουργούν εκεί, το νομοθετικό πλαίσιο και  παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που πρέπει να εφαρμοστούν.

Το να καθαρίζεται η περιοχή Ψαλιδίου από συνεργεία του Δήμου, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του δημάρχου, δεν αρκεί. Θα πρέπει να δοθούν στους κατοίκους πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Βρισκόμαστε, για μία ακόμη φορά, προ του κινδύνου οι εξελίξεις  να καθοριστούν από την κεντρική εξουσία, που θα δημιουργήσει τετελεσμένα, και φοβάμαι ότι η ολιγωρία της δημοτικής αρχής οδηγείται στο να τα χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να μην αποδώσει το ΧΕΥ σε εκείνους που το δικαιούνται, δηλαδή στους Ψαλιδιώτες και σε όλους τους Μαρουσιώτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet